Недовършени проекти има и в Матера, не само в Пловдив, пише във фейсбук Велева

Разочарован коментар във връзка с поведението на висшите управници в България написа Лучия Велева – пловдивчанка и съпруга на италианския министър на културата Алберто Бонисели. Тя коментира откриването на Пловдив 2019, на което не са присъствали нито министър председателя, нито президента. Пловдивчани се гордеят, но българите – народ с хилядолетна история, не се обедини да подкрепи инициатива, която може да издигне града на ново ниво, коментира тя.

Тя направи сравнение с откриването в Матера след няколко дни, където ще присъстват редица висши управници. Велева добави, че недовършени инфраструктурни проекти има не само в Пловдив, но и в Матера. Ето целият коментар на пловдивчанката:

Радостта на един народ – Пловдив ЕСК 2019 е факт … голяма част от пловдивчани се гордеят, че Пловдив ще бъде посещаван, обсъждан, обичан, обожаван, критикуван, отричан… ще бъде забелязан.

За съжаление откриването на Пловдив ЕСК (според едни върхът, според други провал) не успя да привлече нито един от висшите представители на властта. Вероятно считат че ЕСК е инициатива от местно значение… парите не минават през министерствата и няма какво да си губят времето. Народ с хилядолетна история не успя да се обедини и подкрепи инициатива, която може да допринесе България да се превърне в целогодишна дестинация за туризъм.

Неизбежно правя сравнение – на откриването Матера ЕСК на 19 януари 2019 ще присъстват президентът Матарела, премиерът Конте, двама министри… На откриването в Пловдив присъства единствено министър Банов, но някак по задължение. 

Италия съществува като държава само от 158 години! България от 1338 години! Италианците се славят като хора със силна принадлежност към мястото, в което са родени, а не към страната си. И въпреки това Матера ги обедени, за разлика от Пловдив :(

P.S. Недовършени проекти и недобре изпълнени има и в Пловдив и Матера.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…