Вижте как големите имена в бизнеса като Уорън Бъфет, Джеф Безос и Бил Гейтс използват ефективно времето си

Знаеш, че трябва да работиш наистина здраво, за да постигнеш целите си. Но това не е единственият начин. Колкото и много да работиш, няма гаранция, че ще успееш. Е, нищо не може да ти гарантира успех, но е изключително важно не само колко работиш, а как работиш. С други думи, от изключително значение е да си продуктивен и да работиш ефективно без да полагаш повече усилия или да удължаваш работния си ден.

Ето какви стратегии за това прилагат едни от най-успешните хора в света.

Стив Джобс

В едно интервю Стив Джобс казва: „Ето как го правя. Вземам лист хартия и си казвам: „Ако компанията ми може да направи само едно нещо следващата година, какво е то?“ Буквално спираме всичко останало.“

Джобс вярва, че трябва да приоритизираме и да не губим време с неща, които няма да ни помогнат да постигнем крайната си цел.

Уорън Бъфет

Бъфет вярва в правилото 5/25, при което си записваш 25 цели и отбелязваш петте от тях, които са най-важни за теб. Така знаеш кои са приоритетите ти, а всичко останало е на второ място. Подобно на Стив Джобс, дори недей да мислиш за останалите неща, докато не се погрижиш за това, което оглавява списъка ти.

Марк Кубан

Марк Кубан знае как да се възползва максимално от времето си. Той комуникира само чрез имейл и не си губи времето с телефонни обаждания или срещи, освен ако не му плащат. Това му помага да контролира графика си и да не бъде прекъсван докато работи.

Бил Гейтс

Бил Гейтс съветва да си вземем два монитора – един за това, върху което работим, и друг само за имейли. По този начин, когато получим имейл, който трябва да прочетем, няма да забравим докъде сме стигнали в работата си.

Джеф Безос

Когато става въпрос за срещи, Джеф Безос следва правилото на двете пици. Никога не ходи на среща, на която има толкова много хора, че две пици да не могат да ги нахранят. Защо ли? Когато твърде много хора си говорят и крещят, нищо съществено не се постига, а само се губи време.

Марк Зъкърбърг

Зъкърбърг всъщност прави нещата по малко по-различен начин от останалите великани в бизнеса. „Мисля, че просто правило в бизнеса е, че ако направиш първо лесните неща, тогава всъщност можеш да постигнеш много напредък,“ казва Зъкърбърг. Той вярва, че ако отметнеш по-простите задачи, списъкът ти с неща за вършене става по-кратък и ще изпиташ чувство на удовлетворение от това, което вече си постигнал.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…