Даниела и семейството ѝ се преместват от Австрия в Пловдив заради работата на съпруга ѝ

От 8 януари може да вдите изложбата й „Игра на форми” в галеря Лабиринт

„Място в Пловдив, което винаги удивлява хората е гледката от Небет тепе. Никой не очаква да е толкова впечатляваща.“

Даниела и семейството ѝ се преместват от Австрия в Пловдив заради работата на съпруга ѝ. Въпреки че е още по-трудно да се интегрираш в друга държава, в която не говориш езика, когато си с мъничко детенце, Даниела успява да намери начин и занимание за себе си и своята дъщеричка.

Днес, след малко повече от година от нашата първа среща, Дани вече успява да представи и своята първа изложба в Града под тепетата в галерия „Лабиринт”. Тя е озаглавена „Игра на форми” и чрез своята техника „Aquarelldruck“ Даниела пресъздава собствен свят, изпълнен с въображение, форми и цветове без имена и определения, вдъхновен от уличните колажи на Пловдив.

А ето и нейните отговори на нашата кратка анкета:

Когато приятели посещават Пловдив за първи път, ги водя в …Има много места за посещение и неща за правене! Винаги се присъединяваме към Free Plovdiv tour, след това отиваме в Капана и Цар – Симеоновата градина с Пеещите фонтани.

Когато е време за парти, отивам в… бар Морадо на Пеещите фонтани и още няколко бара в Капана​​​​​​​.

Най – подценяваното място в Пловдив е…Гребният канал. Доста семпло е, но е прекрасно да отпиваш питието си, наслаждавайки се на последните слънчеви отблясъци от деня.​​​​​​​

Място в Пловдив, което винаги удивлява хората е …Гледката от Небет тепе. Никой не очаква да е толкова впечатляваща, но е просто прекрасна.​​​​​​​

За вкусна храна винаги отивам в…Специални места за мен са „Хеброс” , а за вкусна риба препоръчвам „Рибарника”.​​​​​​​

Най – готиното заведение в града под тепетата е...Всичко в Капана. Създава супер готино настроение и хората са страхотни.

Моят алтернативен маршрут в Пловдив е…Качването до върха и гледката от Альоша.

Нещо, което не харесвам в Пловдив…Въздухът през зимата!

Изложбата на Дани може да посетите всеки ден от 08 до 19.01. 2019.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…