Print this page

 

Малчуганите се забавляват и учат с интерактивни дъски

Кметът Тотев, заместникът му Стоянов и райкметът Чунчуков се върнаха в школото с цветя за учителките

С огромен наръч от лалета кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кметът “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” Стефан Стоянов и кметът на „Източен“ Николай Чунчуков посетиха Основно училище „Васил Левски“ в района. Училището е въвело иновативни практики в обучителния процес. В него с пари от спомагателен фонд към община Пловдив са закупени няколко интерактивни дъски, индивидуални таблени и един огромен. Те подпомагат учебния процес и задържат вниманието на децата дори при най- скучните уроци, похвали се директорът  Гергана Витева и благодари за подкрепата на общината.

Учениците от първи клас „Врабчета“ демонстрираха в урок по математика колко е забавно да събират и изваждат с числата до 20, като ползват интерактивната дъска. Точно днес първокласниците отбелязват своя 100-тен ден там. Децата са изработили интересни проекти, като всеки от тях е съставен от 100 елемента.

Гостите обиколиха класните стаи и навсякъде се поинтересуваха от урока за деня. „Can you tell a story?“ – поясни темата учителката по английски в прогимназиалния курс. „Мога, сега са избори и мога да разкажа много хубави истории,“ отвърна полушеговито  на чист български език кметът Тотев.

Кметовете зарадваха дамите от екипа за днешния празник със стръкче цвете и им пожелаха да са усмихнати и креативни. Възрастни учителки прегръщаха градоначалника и ресорния заместник, оказа се че и двамата са учили в същото училище. Преподавателите разказаха, че ОУ „Васил Левски“ е възпитало много успели личности, оставили следа в историята на съвременна България, като президента Петър Стоянов, футболиста Георги Иванов-Гонзио и други.

Управниците останаха впечатлен от начина на преподаване с новите технологии и отбелязаха, че това е пловдивско училище на европейско ниво. Тази година училището ще кандидатства за включване и по други програми към общината, като „Иновативни училища“ и „Дигитализация на учебния процес“ с образователната програма на Google.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…