Print this page

Проект за Пловдив се опитва да разбере защо квартал „Капана“ се превърна в толкова желана дестинация през последните години

Паулина Гегова

Марина Вукова е студентка в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ , която е решила да направи проект за град Пловдив, в частност квартал „Капана“. Момичето е впечатлено от малкото, но така уютно пространство, поради което прави проучване, целящо да акцентира върху живота и развитието му.

Мнението на живущите и работещи там, както и на посетителите му е от основно значение, защото именно тези хора са наясно с всички аспекти на квартала и именно те попиват от бита на района всеки ден. Сблъскват се с цветовете, с фестивалите, с мероприятията или проблемите. Всекидневно крачат по кокетните павета, пият кафе в заведенията или пазаруват от работилниците. Те са цялостният жив организъм на колоритното пространство.

За да научи повече за творческия и занаятчийски квартал, Марина е подготвила три въпроса, като се надява да събере колкото се може повече различни виждания. Отговор на въпросите може да дадете като коментар под статията или публикацията във фейсбук на страницата на Капана.бг.

Ето ги и тях:

1. Какво прави Капана уникален като квартал за живеене?

2. Опишете го в едно изречение.

3. Бихте ли се преместили някога в друг квартал и ако да – защо? 

9 comments

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…