Print this page

Нито една книга не остана в малката библиотека на Цар-Симеоновата градина

По инициатива на учениците от  Професионална гимназия по дървообработване бе поставена къща за книги, която носеше мотото: „Вземи, прочети и върни“. Къщичката бе поставена в края на месец май, а проектът е на Тихомир Станев, ученик в гимназията. Първоначално, в нея бяха оставени около 10 книги, а пловдивчани бяха призовани да оставят книги, които вече са чели или искат да споделят с другите.

Само месец и половина след началото на инициативата, която стартира по време на зелената седмица в Пловдив, къщата за книги остана празна. В момента, в нея има само рекламни брошури, а книгите изчезнаха безследно. Явно четивата са допаднали да хората и някои от тях са забравили да ги върнат в импровизирания малък дом на книгата в Цар-Симеоновата градина.

Макар и празна, дървената къщичка все още е на мястото си и всеки желаещ, може да сподели някои от книгите си, като ги остави вътре. Остава само да се надяваме, че инициативата ще продължи, а четивата ще останат на разположение на хората, решили да се разходят в парка.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…