Нито една книга не остана в малката библиотека на Цар-Симеоновата градина

По инициатива на учениците от  Професионална гимназия по дървообработване бе поставена къща за книги, която носеше мотото: „Вземи, прочети и върни“. Къщичката бе поставена в края на месец май, а проектът е на Тихомир Станев, ученик в гимназията. Първоначално, в нея бяха оставени около 10 книги, а пловдивчани бяха призовани да оставят книги, които вече са чели или искат да споделят с другите.

Само месец и половина след началото на инициативата, която стартира по време на зелената седмица в Пловдив, къщата за книги остана празна. В момента, в нея има само рекламни брошури, а книгите изчезнаха безследно. Явно четивата са допаднали да хората и някои от тях са забравили да ги върнат в импровизирания малък дом на книгата в Цар-Симеоновата градина.

Макар и празна, дървената къщичка все още е на мястото си и всеки желаещ, може да сподели някои от книгите си, като ги остави вътре. Остава само да се надяваме, че инициативата ще продължи, а четивата ще останат на разположение на хората, решили да се разходят в парка.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…