Художници и творци могат да представят оригинални проекти на стикери, за продажба чрез глобалната платформа на Viber

Viber, едно от водещите приложения за чат съобщения с повече от 606 милиона уникални потребители от цял свят, днес обявява началото на своята втора инициатива Sticky Fingers: “My City, My Vibe”, в търсене на нов дизайнерски талант от всички краища на земното кълбо, в партньорство с Talenthouse.

Инициативата Sticky Fingers: “My City, My Vibe” ще се проведе и в България в партньорство със Столична община - София, Община Пловдив и ONE DESIGN WEEK.

Какво представлява Sticky Fingers: “My City, My Vibe”?

Sticky Fingers: “My City, My Vibe” е глобална инициатива за дизайн, която кани художници и творчески умове да създадат оригинални стикери, вдъхновени от любимия си международен град. Авторите се насърчават да представят три оригинални проекта, които изваждат на показ положителните вибрации и ярката индивидуалност на любимия им град.

Конкурсната комисия, която включва творческия директор на Viber Ерез Шокер, Станислав Макаренко, с прякор “Drawk” (избраният творец на първия конкурс Sticky Fingers), блогърката Юлияна “YesJulz” Годард и художника на графити Алек Монополи, ще избере двадесетима финалисти, от които  ще се изберат петима победители. Избраните творци ще получат възможност да работят с творческия екип в дизайнерското студио на Viber, за да видят как изображението им оживява в колекция от дигитални стикери на Viber. Стикерите на избраните творци ще се продават в целия свят и ще се използват от милиони хора по света, което ще изведе проектите им на глобалната сцена. Избраните творци ще получат и дял от приходите за всеки продаден стикер. 

Поканата за участие в конкурса е отворена за всеки, навършил 18 години, от 15 октомври до 18 ноември 2015 г. Двадесетимата финалисти ще бъдат обявени на 9 декември 2015 г., а петимата избрани творци – на 15 декември 2015 г.

Предаване на проектите

Всеки, който се интересува от участие в конкурса, може да предаде оригиналната си творба на www.viber.com/MyCityVibe  най-късно до 18 ноември 2015 г., 21,00 ч. българското време. 

„С повече от 606 милиона потребители на Viber по цялото земно кълбо, искахме тази покана за участие в конкурс да отличи разнообразието и уникалния стил на градовете по целия свят с любимата ни форма на творческа изява – стикерите,“ казва Шокер. „Насърчаваме хората да представят проекти за колекция от дигитални стикери, които най-добре представят културата на техния град. Не искаме да се фокусирате върху най-известните пейзажи или сгради. Искаме да видим как можете да създадете колекция от дигитални стикери, които да изразяват комуникация, вдъхновени от положителните вибрации, цветовете и душата на любимия ви град.“

„Готино е, че приложение за чат съобщения дава на творците, като мен, голяма платформа, да покажат работата си и креативността си по нов и уникален начин,“ казва Алек Монополи. „Нямам търпение да видя различните стикер-творби от света и да открия как творческите таланти вдъхват живот на конкурса My City, My Vibe.“

Ема Трант, главен директор по приходите на Talenthouse, казва: „Радваме се да сме партньори на Viber за втората им глобална дизайнерска инициатива. Целта на Viber е потребителите да споделят положителните моменти в живота си със света, което идеално се съчетава с нашата цел да предоставяме на следващото поколение творчески таланти възможности да напреднат в кариерата си.“

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…