Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2024 за пореден път представиха шоу на световно ниво и оставиха следа в сърцата на цените на българската музика. Вълнуващи моменти, заслужени отличия и брилянтни изпълнения предизвикаха интерес и емоция в музикалните среди и феновете на българската поп и рок музика.

Летящият старт на церемонията постави първата премиера на най-новата песен на Лили Иванова – „Ненужен спомен“ , по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров. Публиката посрещна на крака Лили Иванова и изпя с нея един от големите ì хитове „Детелини“.

Преди година на церемонията на Годишни Музикални Награди обичаната певица получи от екипа на БГ Радио единствената награда „Най-големият български поп изпълнител за всички времена“.

Молец затвърдиха позицията си с най-голям фаворит сред гласувайте слушатели на БГ Радио. Песента им „Цялото време“ носи на групата награди в три категории – „БГ Текст“, „БГ Дует/Трио/Вокална група“ и „ БГ Видеоклип“ за режисьора Крис Захариев .

Молец получава любовта и гласовете на слушателите и в категорията „БГ Албум .

Роби взе наградата, която се връчва само веднъж в живота – „БГ Дебют“.

Дара Екимова спечели две награди за сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024. Песента ì „Дишам“ се оказа сред най-обичаните песни за изминалата година и бе отличена с най-много гласове в категорията „БГ Песен“ . Дара Екимова получи признанието на слушателите на БГ Радио и на колегите ì с награда за „БГ Изпълнителка“ .

Признанието на слушателите в категорията „БГ изпълнител“ е за Миро , а в категорията „БГ Комбинация“ той сподели наградата с Мария Илиева за песента им „Ако утре няма днес“ , специално създадена за церемонията и представена за първи път на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2023.

Б.Т.Р. са изборът на слушателите на БГ Радио и победителите в категорията „БГ Група“ . Тази година наградата е връчена от оценения гост на церемонията – рок легендата Joe Lynn Turner .

Мускетарът на българската рок музика Кирил Маричков получи признанието на екипа на БГ Радио и на „ БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова .

Символ за изключителен принос и всеотдайност към българската музика.

Галерия със снимки на всички победители и още по темата може да видите в Под тепето. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…