Боил Банов видя зациклилия ремонт на Жълтото училище

Посети къща Ламартин заедно с новия френски посланик Флоранс Робин

Иво Дернев

Министърът на културата Боил Банов е на работно посещение в Пловдив. Той посети къща Ламартин в Стария град заедно с кмета Здравко Димитров и новия френски посланик Флоранс Робин. Днес министерството, общината и френското посолство обсъждат тристранно партньорство за ремонта и реставрацията на недвижимата културна ценност в Стария град, като подробности от преговорите ще бъдат ясни по-късно.

На Флоранс Робин бе показана къща Клианти като перфектния пример за подход към паметник на културата, който може да бъде приложен и в Ламартин.

Боил Банов видя зациклилия ремонт на Жълтото училище, а кметът Здравко Димитров го заведе до бившето Гръцко училище, което в момента се ремонтира от пловдивска митрополия. Преди около месец от Министерството на културата одобриха проект за изграждане на нов параклис в близост до придобитата от епархията сграда.

Още по темата мижте в статията Френското посолство ще подкрепи ремонта и реставрацията на къща Ламартин.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…