Пловдивската библиотека чества големия юбилей с поредица събития

С нова пощенска марка може да се похвали пловдивската Народна библиотека „Иван Вазов“. Тя бе валидирана днес, 15 октомври, по случай 140-годишният юбилей, който институцията чества този месец. Това се случи в присъствието на директора на библиотеката Димитър Минев, директорът на Български пощи Деян Дънешки и художника Вълкан Вълканов, автор на проекта. Върху марката са стилизирани библиотеката, река Марица и разтворени книги. Стойността на марката е 1,50 лв.

Освен с валидирането на марката, библиотеката чества юбилея си с много други събития. Две музикални събития са в програмата за 15 октомври – в началото на деня Никола Николов приветства с изпълнение на виолончело, а терасата на сградата приема концерт в 14 часа на рок група Сигнатура и на Биг Бенд Пловдив.

По обяд пък се проведе конференция на тема 140-годишната история на институцията, под мотото „От Източна Румелия до Обединена Европа“. Водещ бе историкът, популярен от телевизионните предавания по БНТ Георги Ангелов, а участие взеха Мария Шнитер, Младен Влашки и др.

В самата библиотека могат да бъдат разгледани и няколко интересни изложби – едната на първите фотографи на Пловдив, а другата с история на институцията с нейното развитие през 14 десетилетия и множество отличия и признания, които тя е получавала.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…