След успешното първо събитие #БезОтпадъци през лятото, организаторите на музикалния фестивал Electric Orpheus продължават партньорството си с платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ и в есенното издание на фестивала. То ще се проведе на 19 октомври 2019 г. от 16 до 23 ч. в Дондуковата градина - първата градска градина и обществена зелена площ в Пловдив. Водещо послание на организаторите е запазването на чиста и приветлива градска среда и превръщането на градските пространства в място за срещи и приятно прекарано време #БезОтпадъци.

Водещата музикална атракция на вечерта е концертът на хърватската дамска формация ŽEN, чието изпълнение ще бъде гарнирано със специална видео прожекция. Изцяло дамска формация, ŽEN са сформирани през 2009 година в Загреб, имат три студийни албума и безброй концерти и турнета в Европа. Групата използва масивни синт линии и подложки, смесени на живо с китара, барабани и бас. Добавете отгоре полифонични вокали и се пригответе за пътешествие. Романтика, синт-електро, меланхолия, пост-рок, ударен пост-пънк и мат-рок в неравноделни размери... Напълно в есенните багри на събитието. Концертните изпълнения на ŽEN са придружени с конкретна визуална среда и прожекция на живо от скрития, реално четвърти член на групата. Слушайте ги тук: https://xzen.bandcamp.com/

Запознайте се и с мястото на събитието. Дондуковата градина e първата градска градина и обществена зелена площ в Пловдив, която се урежда в центъра на града и има представителни функции. Градината е създадена след Освобождението през 1878 г. и благоустроена от прочутия Люсиен Шевалас през 1880-те години. Главен вдъхновител и разпоредител за оформянето ѝ е ген. Дондуков.

Дондуковата градина обхваща пространството южно от булевард „Шести септември“, между улиците „Христо Г. Данов“ и „Бетховен“. На площта й са разположени паметници на Захарий Стоянов, Иван Вазов и Паметник на Благодарността – в чест на спасяването на пловдивските евреи. През 1992 г. Дондуковата градина е обявена за паметник на парковото изкуство, а от 1993 г. е в режим на опазване на исторически зелени площи в район „Централен“ на града.

Повече за музикалната програма и събитието на Electric Orpheus може да видите тук.

Освен със страхотна музика есенният пловдивски следобед ще бъде изпълнен и с различни занимания за малки и големи деца и техните родители: от работилница за позабравени детски игри на открито и рисуване с тебешир до открита читалня в парка и презентация как да направим събитие без отпадъци, как да пазим града си чист и да събираме разделно отпадъците.

Доброволците на „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ отново ще ангажират посетителите с каузата за чистата градска среда с различни забавни игри. И в това издание на музикалния фестивал отпадъците  ще бъдат събирани разделно и предадени за оползотворяване. По време на лятното издание на фестивала във Вила Юстина бяха събрани 150 кг стъкло, 56 кг пластмаса и 124 кг хартия.

Достъпът до Electric Orpheus в Дондуковата градина е напълно безплатен за малки и големи.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…