Тя се намира в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника

Първата SPIRIT COOL Библиотека в Пловдив отвори официално врати днес и в нея се събраха деца, учители, вдъхновители, писатели, интериорни дизайнери, организатори и мотиватори, за да поставят заедно началото на една по-добра среща между децата и книгите. Библиотеката се намира в Професионална гимназия по хранителни технологии и техника.

„Да четеш не е COOL и кой изобщо ходи в библиотека, като всичките са OLD School… Звучи тъжно и на всички ни се иска децата ни да преОТКРИЯТ книгите за една по-щастлива среща! Затова обърнахме нещата. Когато библиотеката не е OLD School, четенето става COOL. Само за няколко месеца с екип от интериорни “машини”, артисти, колористи, мебелисти, литри боя, екип с душа, точна ръка, мотивация и инспирация библиотеката в  Професионална гимназия по хранителни технологии и техника се трансформира от прашно и мрачно OLD School място в ярко и функционално COOL книжно пространство”, обясниха авторите на идеята.

“Изцяло споделям философията на проекта Spirit Трансформации чрез преобразяването на училищни библиотеки да се постигне една много важна социална полза – учениците да трансформират цялостната си нагласа и мнение към училищните библиотеки и съм сигурна, че при нас това ще се случи!“, каза Людмила  Ганчева – директор на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника

COOL срещите между книги и деца стартираха с послание и лични думи от автора на “Софийски Магьосници” – писателя Мартин Колев. А деца прочетоха любими книжни откъси.

Символичен ключ за първото Spirit COOL книжно пространство в Пловдив бе връчен на библиотекаря на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника от Ива Иванова, управител на маркетинг агенцията на SPIRIT Fine Paints. „С този символичен ключ предаваме властта върху въображението, върху фантазията и върху това, което може да се случва в тази библиотека на г-жа Обрeшкова!“, подчерта Ива Иванова.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…