Ниската самооценка е бариера, с която се сблъскват много момичета и жени независимо от техния социален статус

Социалният формат „ТЯ в…“, който стартира като „ТЯ в Пловдив“ през юни 2018 само за година успя да завладее с позитивната си енергия Варна, Габрово и Велико Търново. Тази есен момичетата от Академия „Екатерина Каравелова“, които доброволно организират всеки месец събитието „ТЯ в Пловдив“ ни предлагат и специална шестмесечна обучителна програма по изграждане на увереност за момичета и млади жени.

“През изминалите две години в Академия „Екатерина Каравелова“ организрахме различни обучения, творчески резидеции и срещи за момичета и жени в различни градове и села на България. Натрупаният ни опит показа, че ниската самооценка е бариера, с която се сблъскват много момичета и жени независимо от техният социален статус. Създадохме програмата ТЯ съм АЗ, за да адресираме именно изграждането на увереност,” споделя Марина Кисьова де Хеус, изпълнителен директор на организацията.

Шестмесечната обучителна програма, която започва в края на месец септември ще помогне на момичета и млади жени в Пловдив и Варна да станат по-уверени в себе си и способностите си, да изразяват мнението си и да преследват целите си. Специално разработената програма от Академия „Екатерина Каравелова“ включва методи от неформалното образование, коучинг, личностни тестове, менторство и учене чрез преживяване. В продължение на половин година участничките ще преминат през серия от 3 интензивни двудневни обучения, а за финал ще съставят личен план за развитие и ще имат възможност за публична изява на събитията ТЯ в Пловдив и ТЯ във Варна. 

Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на Български фонд за жените и ще бъдат дадени общо 30 пълни стипендии за участие.

Как се кандидатства може да научите тук.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…