13 български и 2 чуждестранни участници ще превърнат Пловдив в бирена столица на 22 и 23 юни

Третото издание на фестивала за крафт пиво „Две-три бири фест” акцентира изцяло върху микропивоварството и крафт бирата не само в България, но и на чуждестранната сцена. Първият официален летен уикенд – 22 и 23 юни – ще събере заедно занаятчиите пивовари  и любителите на крафт пивото в приятна градска среда. Събитието се завръща на една от най-централните локации в Града под тепетата – границата между Капана и Главната улица, за да може максимално много посетители да се включат и насладят на качествените напитки. Участниците са както познати от предишните издания, така и съвсем нови за формата изложители. Двете чуждестранни пивоварни – испанската The Flying Inn и холандската Kompaan се присъединяват екслузивно, за да презентират бири, непредлагани до момента в България. Те ще могат да бъдат консумирани само в рамките на двата фестивални дни. Испанците са От българските участници нови за формата са „морските” Beer Bastards, Dogma Brewery, Beer Box и Пивотека с премиера на първата им собствена бира – Хала.

Мероприятието протича в дегустационна форма, с количество пиво от по 100 мл, с цел всеки посетител да може да опита максимален брой ексклузивни занаятчийски бири. За всички желаещи, ще има опция и за закупуване на цели бутилки по време на фестивалните дни, които може да консумирате на място, вкъщи или да вземете за подарък на приятел със страст към хмеловото питие.  Амбицията на фестивала е да събере и представи всички онези хора, за които качественото пиво е не само занаят, но и култура, и начин на живот.

Двата фестивални дни са разделени тематично, като първият е изцяло посветен на пивото и ще завърши с тематична прожекция на филмовата лента за американската крафт култура на пивото – „Blood, Sweat and Beer”. Почетни гости ще бъдат режисьорите, които ще долетят специално от слънчева Калифорния, за да презентират филма си и да разкажат повече за хмеловия елексир отвъд океана.

В неделя акцентът ще падне върху консумацията на бира в приятна градска среда и ще предложи паралелни забавления на още една култова локация. Култовият бар „Котка и мишка” ще стане арена за турнир по холандската игра Sjoelback. Забавлението е съвсем ново за града, но бързо се превърна в предпочитан начин за разпускане и събира хиляди почитатели, които изпробват късмета, уменията и състезателния си дух с бира в ръка.

По време събитието ще може да се насладите на пенливото пиво в специално изградена за това зона под звуците на разпускаща музика от гостуващи DJ.

„Две-три бири фест” е част от Културния календар на Община Пловдив и се провежда в подкрепа на Пловдив-Европейска столица на културата 2019.

Събитието е в партньорство с Под Тепето, Капана.бг, крафт бирен бар „Котка и Мишка, Фондация Пловдив 2019.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…