Print this page

"Пловдив в една рисунка" е не само проект на хартия. Това е възможност за преживяване с любимите хора, приятели, с непознати, с пловдивчани.

Това е възможност за всеки да създаде Пловдив чрез сърце, спомени и мечти - такъв какъвто е: магнетичен и вдъхновяващ.

Така всички ние ще можем ЗАЕДНО, но всеки по свой собствен начин, да пресъздадем вечния, наш и неповторим ПЛОВДИВ - в една рисунка.

Всеки е добре дошъл!

Каним всички деца и техните родители, тийнейджъри, младежи, възрастни хора, хора в неравностойно положение, пенсионери и всички, които се чувстват вдъхновени от своя любим град!

Събитието цели на общодостъпно и познато място пловдивчани от различни възрастови групи  да изразят своето сърдечно  отношение  към градът ни – най-старият жив град в Европа, развиващ се, който се променя, магнетичен и вдъхновяващ.

Така деца и младежи, насърчавани от родители на открито с желание и сърце ще пресъздадем вечния и неповторим „Пловдив в една рисунка".

Събитието ще представлява своеобразен хепънинг рисуване на хартия, на плоча, на  картон, на балон по темата. Ще рисуваме прави и седнали, на стативи, на възглавници, на черги, на стълби и маси....Ще творим с хартия и картон, с четка, балон и бонбон, защото "Най-хубавите истории се раждат от сърцето!"

Изложбата с готвите творби ще остане на място и може да бъде разгледана до 23 май 2019 г. След това, с творбите ще бъдат украсени детските отделения в пловдивските болници.

КОГА:18.05.2019 г.

ЧАС: от 11 ч. до 17 ч.

КЪДЕ: Главната улица на Пловдив - Пространството около Стълбите на Каменица и в посока Римски Стадион.

Организатор: Фондация „Наследство и ценности“ Пловдив

Проектът се реализира с финансовата подкрепата на Община Пловдив и партньори: Философско-исторически факултет - Пловдивски университет, Зонта клуб- Пловдив, "Дуситекс" ООД – България, вила „Винифера“ и приятели.

„Пловдив в една рисунка" е част от Културния календар на Община Пловдив за 2019 г. и в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…