"Пловдив в една рисунка" е не само проект на хартия. Това е възможност за преживяване с любимите хора, приятели, с непознати, с пловдивчани.

Това е възможност за всеки да създаде Пловдив чрез сърце, спомени и мечти - такъв какъвто е: магнетичен и вдъхновяващ.

Така всички ние ще можем ЗАЕДНО, но всеки по свой собствен начин, да пресъздадем вечния, наш и неповторим ПЛОВДИВ - в една рисунка.

Всеки е добре дошъл!

Каним всички деца и техните родители, тийнейджъри, младежи, възрастни хора, хора в неравностойно положение, пенсионери и всички, които се чувстват вдъхновени от своя любим град!

Събитието цели на общодостъпно и познато място пловдивчани от различни възрастови групи  да изразят своето сърдечно  отношение  към градът ни – най-старият жив град в Европа, развиващ се, който се променя, магнетичен и вдъхновяващ.

Така деца и младежи, насърчавани от родители на открито с желание и сърце ще пресъздадем вечния и неповторим „Пловдив в една рисунка".

Събитието ще представлява своеобразен хепънинг рисуване на хартия, на плоча, на  картон, на балон по темата. Ще рисуваме прави и седнали, на стативи, на възглавници, на черги, на стълби и маси....Ще творим с хартия и картон, с четка, балон и бонбон, защото "Най-хубавите истории се раждат от сърцето!"

Изложбата с готвите творби ще остане на място и може да бъде разгледана до 23 май 2019 г. След това, с творбите ще бъдат украсени детските отделения в пловдивските болници.

КОГА:18.05.2019 г.

ЧАС: от 11 ч. до 17 ч.

КЪДЕ: Главната улица на Пловдив - Пространството около Стълбите на Каменица и в посока Римски Стадион.

Организатор: Фондация „Наследство и ценности“ Пловдив

Проектът се реализира с финансовата подкрепата на Община Пловдив и партньори: Философско-исторически факултет - Пловдивски университет, Зонта клуб- Пловдив, "Дуситекс" ООД – България, вила „Винифера“ и приятели.

„Пловдив в една рисунка" е част от Културния календар на Община Пловдив за 2019 г. и в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…