Пловдив е хванал суинг треска.

Само преди месец стартира новото училище по суинг танци Rhythm Raccoons с едни от най-опитните инструктори в града. В залите им се вихри отдадена група ентусиасти, някои начинаещи, други напреднали, но всичките надъхани.

Решихме, че трябва да разберем какво е това суинг и защо е толкова пристрастяващ?

Влизаме в залата и веднага усещаме приканващата обстановка. Звучи ритмична джаз музика и целият дансинг пулсира под стъпките на двайсетина чифта гуменки и няколко винтидж обувки. Но ние не гледаме в краката им, защото лицата им излъчват широка гама позитивни емоции -усмивки, смях, и на места изненадани погледи.

Сред Rhythm Raccoons преобладават младежи, но можеш да видиш хора на всякакви възрасти. Челата им са потни, фланелките - мокри, но по всичко личи че нямат никакво желание да спират. Хващаме ги между танците за да им зададем ключовия въпрос: “Защо танцувате суинг?”

Причините се оказват много, но най-важните се повтарят за всички:

  1. Защото е забавно. Всяка част от изживяването ти носи удоволствие. Музиката, движението и обстановката заедно са създадени да те направят щастлив.
  2.  Защото е социално. Ставаш част от едно общество, сплотено от обща страст. Там намираш много нови приятели, с които да споделяш ентусиазма си и гореспоменатото удоволствие.
  3. Защото е офлайн. На дансинга не си гледаш телефона. Изцяло се откъсваш от виртуалния свят и синдрома на постоянно разсейване. Живееш за момента, за музиката и за танца, и ги споделяш с всички около теб.


Ако си търсиш забавно хоби и нови приятели, изпробвай суинг танците по единодушната препоръка на всички, които ги танцуват. Нова група за начинаещи на Rhythm Raccoons стартира на 9 януари в Тотал спорт, и на нея можеш да се запишеш тук.

Снимки: Мария Малинова

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…