Феновете искат System of a down, Disturbed и Five Finger Death Punch

Тазгодишното издание на феста е огромно събитие, смята кметът

Соня Попова

Снимка: visitplovdiv

Има идея за изданието на Hills Of Rock в годината, когато Пловдив е носител на титлата Европейска столица на културата да бъде изпразнен Гребния канал. Хрумката е на кмета Иван Тотев.

„Догодина изпразваме Гребната база !!!“ – написа той в личната си страница в социалната мрежа Facebook ден, след края на Hills Of Rock 2018. Постът му привлече десетки коментари, под които по-късно той уточни, че е сериозен относно тази идея.

Мисълта за по-голямо пространство за феновете на рок музиката е породена най-вероятно от десетките хиляди, посетили феста през уикенда. Кметъла Тотев определи Hills Of Rock 2018 като „огромно събитие“.  

 "Огромно събитие, което надмина всички очаквания. Само за вчерашния концерт на Iron Maiden има 25 000 продадени билета, от които едва 5 000 са закупени от пловдивчани.

Говорих с ресторантьори и те са категорични, че отдавна не са имали толкова много работа.

Градът ни бе като мравуняк… Особено през лятото, когато Пловдив традиционно е по-празен, когато хората са на море или планина, градът вече е пълен с живот. Следва Световно по гребане - всички тези събития дават живот. Съседните градове също приютиха част от посетителите на фестивала.

Да, получихме сигнали за шум, но трябва да балансираме нещата. Смятам, че три дни в годината можем да си позволим такова нещо".

Под предложението за източване на Гребната през 2019-а валят искания за бандите, които да гостуват догодина. „Зависи имат ли турнета? Не е толкова лесно, тепърва ще ги умуваме. Аз искам и System of a down,“ коментира градоначалникът. Disturbed и Five Finger Death Punch
са другите фаворити.

„Хубаво е да се измисли паркинг за хората, щото много хора си тръгнаха с глоби,“ пише на кмета  Даниел Карапандов. „Това го изпуснах да, моя грешка,“ признава Иван Тотев. Предложението е улицата към Отрезвителя да бъде затворена и превърната в зона за паркиране по време на Hills Of Rock 2019.

2 comments

  • Comment Link Филип Гечев Филип Гечев Юли 29, 2018

    Искаме MANOWAR.

  • Comment Link Микаела Микаела Юли 25, 2018

    Може просто да реновирате стадиона и ще има достатъчно място за всички ..нека си припомним, че и металика свириха там :)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…