В лентата Пловдив има главна роля 

Башар Рахал: Малко са филмите, в които градът въздейства наравно с актьорите. Това не може да се получи с всеки град!

Неуморният екранен тандем Ники Илиев и Башар Рахал отново се захваща с общ проект и този път в него една от главните роли ще е на Града под тепетата. За идеята за пръв път повдигна завесата Башар, който бе засечен от наш репортер на „разходка“ в Квартала на творческите индустирии. 

Истината е, че в момента сме тук с Ники да разглеждаме локации за следващия наш общ проект. Това е един романтичен вдъхновяващ филм, който да накара всеки човек не само да му се прииска да дойде в този град, а особено ако е емигрирал някъде, да се върне завинаги в него, започва разказа си Рахал.  

По думите му, Пловдив е един от най-красивите градове в  България. „Ако не и най-красивият,“ отсича той. Именно за това идеята им е да заснемат следващия си филм в Града под тепетата.

Вече са се свързали с Евгени Генчев, който ще бъде художник на филма. Ники и Башар разчитат на него да е познавачът на Пловдив в екипа. „Между нас тримата той най-добре познава града, като цяло.  Двамата с Ники ще сме продуценти , а Ники ще е и режисьор на филма.

Идеята е да докараме много добър екип, който  да представи Пловдив на едно такова ниво, че не само филмът да бъде изключително интересен и  вдъхновяващ, а да може да бъде гледан на различни фестивали по света.

Най-хубавият начин за това кога един град е представен добре, е когато той е почти главно действащо лице, наравно с главните герои. Това не може да се получи с всеки град, разбира се. Малко са и филмите където градът въздейства наравно с актьорите и случките, които се случват там. Единият е „Под тосканското небе“, другият е „Една добра година“ с Марион Котияр, който се случваше в Южна Франция. Това са все филми, които те вдъхновяват и си казваш, „аз искам да отида да го гледам, аз искам да отида там!“

Вече набрал инерция, въпреки че първоначално се зарече да не издава много, Башар споделя, че целят ефекта от филма да е като при лентата „Яж, моли се и обичай“ по книгата на Елизабет Гилбърт. След него Бали става най-посещаваната дестинация в света.

„Смятам, че липсват такива филми на пазара. Аз лично вече се изморих да гледам филми , които  са свързани с насилие, секс, комерсиалност... Смятам, че не е нужно да правим само исторически филми, които да будят нашето родолюбие  и чувството за ценностната система на семейството. Можем да направим съвременен филм, който има абсолютно същите стойности и да се види това, което напоследък у нашия народ липсва. А това са Вяра и Семейна ценностна система. С двете неща, според мен, ние подскачаме на едно място. Лутаме се между влиянието на Запада, Изтока и нашата история, от която хем сме горди, хем с високо вдигната глава плюем по историята и по нашите красиви места. Чудим се как по всякакъв начин да си намерим място някъде навън, а всъщност понякога раят е тук при нас.“

Екипът се надява да успее да организира снимките през есента или най-късно в началото на пролетта на 2019. Категорични са, че ще търсят помощ  и сътрудничество от Пловдив и пловдивчани по някакъв начин.

Филмът се казва „Завръщане“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…