Знаехте ли, че май е Международен месец на мастурбацията? Вероятно се питате защо се нуждаем от месец посветен точно на соло любовта. Сякаш не го правим през останалото време. Оказва се обаче че този самостоятелен акт си има своите противници дори и в съвременното либерално общество. Инициативата за въвеждането на въпросния месец на мастурбацията е на американския секс шоп Good Vibrations като реакция на уволнението на началника дирекция Обществено здраве Джослин Елдърс през 1994 г. заради изказването ѝ че трябва да се говори за мастурбация в часовете по сексуално здраве в училищата.

Днес, повече от 20 години по-късно, темата не е толкова голямо табу. Въпреки това много жени все още изпитват известно неудобство да говорят за самозадоволяване. Често отричат, че го правят или се изчервяват при самото повдигане на темата. При мъжете не е така. Те спокойно се шегуват или с известна доза гордост говорят за „лъскане на бастуна“. А и при едните и при другите този акт е напълно нормален. И ако това не е достатъчно, ето още 12 причини защо мастурбацията е страхотна и жените трябва да започнат да говорят за нея.

1. Поставя женската сексуалност в собствените им ръце

Младите жени често се чувстват длъжни да имитират странните и нелепи сексуални актове изобразявани в мейнстрийм порното, което почти винаги се фокусира върху удоволствието на мъжа, вместо на жената.

Мастурбацията връща женската сексуалност, където ѝ е мястото – при жените.

2. И добрите момичета го правят

Първо, жените не се делят на добри и лоши момичета, независимо колко песни пуснат Крис Браун и подобни, в които жените, които се наслаждават на секса са bad bitches.

Но дори и жените да са добри и лоши, ВСИЧКИ мастурбират. И толкова.

3. Няма нищо общо с партньора ти

Онези женски списания, които оправдават мастурбацията, като казват, че е нещо, от което партньорът ти ще извлече полза, могат да се разкарат!

Така де, те са прави – ако знаеш какво те възбужда определено на партньора ти ще му е по-лесно да те задоволи. Но не това е идеята.

Мастурбацията е нещо, което правиш за себе си.

4. Прави те щастлива

Очевидно! Но от научна гледна точка мастурбацията увеличава притока на кръв през тялото и освобождава в мозъка онези химикали, които ни карат да се чувстваме добре.

5. Мастурбацията е акт на неподчинение

В много държави женската сексуалност е потисната, ако не от закона, то чрез религиозна и социална догма.

Женят ги докато са все още деца, превръщат ги в секс робини, отказват им образование и участие в политическия живот и ги въвличат в конфликти, където изнасилването се използва като оръжие.

Мастурбацията показва два средни пръста на хората, които вярват, че жените не трябва да имат контрол над собствените си тела.

6. Трябва да оспорим тези нелепи слухове

Някои хора все още искрено вярват, че мастурбацията отблъсква жените от секса или ги прави по-неспособни да изпитат огразъм с партньора си, защото са свикнали с играчките си.

Това са абсолютни глупости.

7. ОРГАЗМИ

Да!

8. Може да намали нивата на бременност при тийнейджърите

Никой не говори за мастурбацията като част от сексуалното образование, но ако младите момичета знаят, че сами могат да изпитат същите невероятни усещания, ако не и по-добри, може би няма толкова прибързано да се впускат в необмислени сексуални взаимоотношения.

9. Намалява стреса

Разсейва ви от грижите и е по-евтино от масаж или педикюр.

10. Може да облекчи сексуалните проблеми след менопаузата

След менопаузата вагината може да се стесни и това да направи секса по-болезнен.

Мастурбацията може да помогне за предотвратяването на това, както и да увеличи притока на кръв, да облекчи проблемите с тъканите и влагата и да повиши либидото.

11. Няма защо да се срамуваш

Всички имаме сексуални нужди и в това няма нищо лошо.

Когато говорят за това, жените показват на мъжете, че не държат монопола на сексуалното желание.

12. И още толкова много причини

Мастурбацията може да ти помогне да заспиш, да се отървеш от главоболието, да подсили имунитета, да предотврати диабета, да предотврати цистит, да ти помогне да цениш тялото си повече и да те направи по-уверена в сексуалността ти.

Но преди всичко, просто е готино.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…