Големите правоъгълни павета, които предизвикаха сериозни дискусии в пловдивското обществено пространство, вече се редят обратно по улица "Отец Паисий". Работата около участъка край градинката на Джумаята напредва бързо и вероятно до дни ще е приключила. Тротоарите са разширени с по около 30 сантиметра и са застлани с новите големи бетонни павета, които се ползват масово из целия град. Между тях и пътното платно има тесен ред от малките павета, както и сиенитни бордюри. Металната възпоменателна плоча за поета Веселин Сариев е възстановена на мястото си. 

Работата в участъка до улица "11 август" вероятно ще приключи в близките дни. Предстои майсторите да продължат в следващия участък. Улица "Отец Паисий" трябва да се ремонтира изцяло по план - разширяване на тротоарите и пренареждане на паважа. След ремонта паркирането ще бъде вече успоредно на движението, а не диагонално, както досега. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…