Повече от 4 500 ученици от 6-ти до 12-ти клас от 207 училища от цялата страна участваха в Осмото национално състезание по творческо писане на английски език на 8 и 9 февруари 2018 г.

От Пловдив в надпреварата взеха участие 206 деца от 16 училища. Предстои следващият етап от конкурса, в който  есетата ще бъдат оценени на 24 февруари от регионални журита в София, Пловдив и Благоевград, като в състава им са включени професионалисти в различни области, учители по английски език, част от които англоговорящи. Писателят Захари Карабашлиев е председател на националното жури, което ще определи победителите във всички възрастови категории в средата на месец март.

И тази година темите бяха много интересни и провокиращи въображението на учениците, част от тях са:  „Момичето, което танцуваше с магьосник“, „Искаше ми се да не бях чул това“, „Където улиците нямат имена“, "Оранжевият паток, който обичше да скача с парашут", "Животът беше по-добър от другата страна"  и др.

Състезанието по творческо писане на английски език има за цел да насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. То се провежда в България за осма поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" и с подкрепата на Посолството на САЩ, АВО и Американския университет в България.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…