Представяне на новата стихосбирка на Любка Славова ще се състои тази вечер в Тракарт. То се организира от културен център "Тракарт" и фондация "Буквите". Корицата на книгата е дело на художника Стефано Поповски. Ще бъде представена и новата книга на Бианка Габровска. Събитието е тази вечер в Тракарт от 18 часа.

След като през април Фондация „Буквите" издаде книгата на Екатерина Костова – „Думите ме носят" и специален брой на списание „Мечта за книга", посветено на пловдивските автори, то на 23 ноември в Културен център „Тракарт", ще се състои премиерата на две нови книги на пловдивски автори: „Посоката, в която те обичам" на Любка Славова и „Когато любовта премина прага" на Бианка Габровска.

Това са втори книги и на двете авторки, финансирани от Фондацията. През 2013 г. бе издадена книгата „Любовта ми се подпря на прага" на Бианка Габровска, а през 2014 г. – „Сънят на облачните птици" на Любка Славова.

На премиерата ще бъдат представен и сборника „Всичко за майка ми", както и Алманасите „Нова българска литература" Поезия 2017 и Проза 2017.

Любка Славова е родена и живее в Пловдив, по професия е учител. Започва да пише като гимназистка. В началото само проза, след това – предимно поезия. Първата ѝ стихосбирка „Сънят на облачните птици" е издадена през 2014 г. Участва в национални и международни конкурси и печели поредица от награди. Стихотворенията ѝ се публикуват в различни антологии и алманаси, както и в периодичния печат. Член е на Дружеството на пловдивските писатели.

Бианка Габровска живее в Пловдив и е лекар по професия. Издала е стихосбирките „Орис", „Бяга любовта", „Водовъртежен кръстопът", „Ако се спра" и „Любовта ми се подпря на прага". Има публикации в местния и национален печат. Носител е на няколко награди от литературни конкурси. Член е на Дружеството на Пловдивските писатели, на Съюза на журналистите – Пловдив и на Литературен кръг „Метафора".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…