Print this page

Киното е лъжа, но не и когато е документално. 

Тогава е гледна точка.

Предлагаме ви три истории - три гледни точки, с които можете да се съгласите, а можете и да спорите. 

Както винаги - на по питие в Club Fargo.

ВХОД СВОБОДЕН

 

АЛАА

19 мин, 2013

Алаа е млад сирийски бежанец в България. Преди да пристигне в страната, той е обикалял с лекарски екип, който е помагал на пострадалите от Гражданската война в Сирия и е снимал всичко, на което се е натъквал по пътя си. Филмът разказва неговата лична история, преживяванията му от войната и мнението му за политиката, религията и мира.

Жанр: Военен, Документален

Режисьор: Марина Шахризад

Оператор: Невена Златанова, Алаа Мартини

Сценарист: Марина Шахризад, Янчо Михайлов

Продуцент: Янчо Михайлов

Продуцентска компания: Сдружение „Щипка“, Изпълнителен продуцент: Янчо Михайлов

Място на снимки: Сирия 

Селекция на фестивали: София Филм Фест

 

БАЛКАНСКИ РОЯЛ

България, 2016, 20 минути, документален

Петър Димитров е дипломиран диригент, завършил Музикалната академия в София, но по стечение на обстоятелствата се занимава с бизнес – ремонт, реставрация и продажба на рояли и пиана. Мечтата на Петър е един ден да се реализира като световен диригент.

сценарист и режисьор Кеворк Асланян

оператор: Kiril Prodanov

участва: Петър Димитров

ПРОДУЦЕНТ Розалия Димитрова

ПРОДУКЦИЯ Pink Sheep Think

 

 

ПЛАМЕН

САЩ/България, 21 мин

В началото на 2013 г., разгневени от непосилно високите сметки за електричество и отопление, хиляди българи излязоха по улиците на страната в най-големите масови протести след 1989 г. Освен огромните ежедневни демонстрации, блокади на пътища и сблъсъци с полицията, протестите съдържаха и един тревожен елемент, непознат за българската история:самозапалването на седем български граждани. Един от тях беше тридесет и седем годишният височинен работник и фотограф Пламен Горанов, чийто последен и фатален акт на протест бе на 20-ти февруари същата година във Варна. Мнозина смятат, че решението му беше продиктувано не от икономически затруднения, а от моралното му самосъзнание. По тази причина постъпката му привлича много повече внимание от останалите случаи на самозапалване. Чрез интервюта с най-близките приятели на Пламен и с журналисти, отразили случая в България и чужбина, този филм проследява какво накара Пламен да протестира, водейки в крайна сметка до смъртта му.

Филм и Продукция на: dress code

Монтаж: Андрей Андреев, Мария Станишева

Сценарист: Мартин Маринос

Оператор: Андрей Андреев

Музикален Оформител: You Too Can Woo

Продуценти: Андрей Андреев и Г. Дан Ковърт

 

27.04.2017

Начало: 19:30 

Клуб Fargp

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…