Print this page

 

Част от културата на човек е и начинът по който се отнася с отпадъците си. В града ние сякаш сме свикнали, че нашият отпадък престава да бъде наш проблем от момента, в който го “изхвърлим” от ръцете си… но знаем, че след това не може просто да изчезне. Нещо някога ценно просто се е превърнало в боклук.

Представяне на няколко различни метода на компостиране, приложими и в градски условия, очаква своите гости на 22 април (събота) от 15 часа в кафе-галерия Cu29 в Капана (ул. Хр. Дюкмеджиев 24).

Ще можете също и да закупите био-тор за своите стайни или балконски растения от лектора Димо Стефанов. Входът е свободен.

Ще видим начини, чрез които дори градския жител да вземе обратно в ръце този ресурс, който начинът ни на живот превръща в отпадък. Това може да е освен лесно и забавно, също и полезно за дома и природата. С това обръщане на гледната точка ще ни запознае и един млад човек, посветил последните няколко години на връщането на органичния отпадък отново в ценната суровина, която съдържа в себе си. Димо влага усилия, находчивост, научни познания и много креативно мислене в своята ферма за биологичен тор близо до Казанлък, и освен своя продукт, компостен био-тор, получава от нея и голямо количество опит.

Презентацията е част от проекта "Градско компостиране" на Културна фондация "Диря", подкрепен в конкурса на Фондация "Пловдив 2019" – "Капана – квартал на творческите индустрии"

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…