Print this page

Цикълът открити дискусии под надслов: „Седемте Лъча на еволюцията – път за Възкресение“, организирани от Общество Път на Мъдростта, Издателство „7 Лъча“ и Културен център „Тракарт“, продължава върху тематиката с Лъч на Волята и Лъч на Религията. 

Лъчът на Волята, или както езотеричната култура го нарича още Административният Лъч, изгражда целия ни живот, затова е наречен от Ваклуш Толев Лъч на Жизнелюбието. Този Лъч дава основание за самосъзнаването на човека. Лъчът на Волята създава поле на всекиго да си намери приложната осъществимост: от същество да стане индивид, а от индивид – божество. 

Лъчът на Религията е наречен Лъч на Молението от Ваклуш Толев, защото молението е ключът към музиката в нотираната песен на религиите. Молението е поведение на търсещия се, на връщащия се в Бога човек! А религията носи идеята за Целостта и като вяра, и като знание – вярата ражда търсене, знанието дава път.

Втората дискусия от цикъла открити дискусии ще бъде открита на 12 април, сряда

Начало: 18:00 ч.

Събитието ще се проведе в Културен център „Тракарт“, гр. Пловдив, с участието на инж. Владимир Петров – Дискусионен клуб „Космос“. 

Вход свободен.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…