Print this page

Ще проведем среща на тема "Митът като психичен феномен. Лична митология". Мястото ще бъде Absinthe House в началото на Стария град, Пловдив!

Юнг твърди, че митът е спонтанно проявление на психичния живот. Нашата цивилизация го разглежда като суеверие на миналото, преминал етап от човешкото развитие, но политическите борби разкриват древната динамика на митологията, едно възраждането на митологемите в образа на политическия лидер или враг. Киното залага на клиширани митологични образи, литературата и музиката не изостават. Проявленията на мита все още са вплетени в тъканта на нашата действителност и заплашват с апокалиптичните си прогнози.

Карл Юнг разглежда автономно мита, без да го редуцира до някой от компонентите му. В работата си с хора той открива,че митовете се появяват спонтанно в сънища, фантазии, налудности, дори когато индивидът няма откъде да е имал досег до тези образи. Той стига до заключението, че макар и колективен, митът се проявява в личния живот като съобразна карта на индивидуацията, на психичния потенциал и растеж на индивида. Митът е човешкия pattern of behaviour.

Кои са митовете, които свързвате със себе си? Различавате ли митовете, вплетени в забързана ни действителност? Заповядайте на нашата дискусия!

Цели: да създадем творческа обстановка, свободно пространство за споделяне на гледни точки и мнения, да споделим личните си преживявания. Да се опознаем и забавляваме.

Поканете подходящите хора!

12.04.17

Начало: 19:00

Absinthe House

 

Ако желаете да следите тези събития, може да влезете в групата:

https://web.facebook.com/groups/241646792582901/

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…