Ще проведем среща на тема "Митът като психичен феномен. Лична митология". Мястото ще бъде Absinthe House в началото на Стария град, Пловдив!

Юнг твърди, че митът е спонтанно проявление на психичния живот. Нашата цивилизация го разглежда като суеверие на миналото, преминал етап от човешкото развитие, но политическите борби разкриват древната динамика на митологията, едно възраждането на митологемите в образа на политическия лидер или враг. Киното залага на клиширани митологични образи, литературата и музиката не изостават. Проявленията на мита все още са вплетени в тъканта на нашата действителност и заплашват с апокалиптичните си прогнози.

Карл Юнг разглежда автономно мита, без да го редуцира до някой от компонентите му. В работата си с хора той открива,че митовете се появяват спонтанно в сънища, фантазии, налудности, дори когато индивидът няма откъде да е имал досег до тези образи. Той стига до заключението, че макар и колективен, митът се проявява в личния живот като съобразна карта на индивидуацията, на психичния потенциал и растеж на индивида. Митът е човешкия pattern of behaviour.

Кои са митовете, които свързвате със себе си? Различавате ли митовете, вплетени в забързана ни действителност? Заповядайте на нашата дискусия!

Цели: да създадем творческа обстановка, свободно пространство за споделяне на гледни точки и мнения, да споделим личните си преживявания. Да се опознаем и забавляваме.

Поканете подходящите хора!

12.04.17

Начало: 19:00

Absinthe House

 

Ако желаете да следите тези събития, може да влезете в групата:

https://web.facebook.com/groups/241646792582901/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…