Тази седмица в Пловдив ще танцуваме и ще разберем какво за кучетата е гурме

15 октомври

Фестивал "Международни фотографски срещи" 2021 "Сертификат за присъствие"

“Международни фотографски срещи”, родили се преди повече от тридесет години, ежегодно събират в Пловдив професионалисти и любители на фотографията от страната и чужбина. Тук е дискусионната среда, живия диалог, новите лица във фотоизкуството, тук са срещите с престижни имена от българската и световната фотографска сцена. Силата на Осмото изкуство е в неговата неоспорима документалност и художествена условност, които го правят уникално и въодушевяващо за хората.

Все още на историческата карта на фотографията има бели пространства. Фотографите остават нейните единствени и ревностни изследователи и затова все още диша пловдивският фестивал, за да събира, помага, учи. Нека тази година всеки един и всички заедно потърсим отговорите на въпроса „Какъв е смисълът на фотографското послание и какво изпраща към съзнанието ни една снимка?“. Неизписани отговори, които предполагат интереса за години напред към творческата инвенция – ФОТОГРАФИЯ.

Програмата през 2021 е многообразие от изложби на фотографи на перфектната илюзия и изложби на фотографи на неизбежната социална реалност под общата тема „Сертификат за присъствие“.

Официално откриване на фестивала

Изложбена зала „2019“

18:00 часа

Romantic Latin Night with Dj Mo'Love @Vintage House

Mo’Love има удоволствието да ви представи неговoтo ROMANTIC PARTY, с най-нежния стил салса - salsa romantica и най-романтичните, лирични бачата песни

Вход - 5лв.

Vintage House

19:00 – 23:00 часа

The River Of Blues @ “IN THE JAZZ” Plovdiv

Блусът е Приятелство , Братство, Душа , Семейство ....Другото е изсвирен Егоизъм!

Jazz Club В Джазa \ In The Jazz

20:00 часа

DJ KIRO at BALLY CLUB

Петък вечер наближава и е време за парти, в любимото ви местенце за танци в кв.Капана, защото за добрия клубен саунд, ще се погрижи DJ KIRO! А за ценителите на качествените напитки, попитайте нашите опитни бармани и те ще се погрижат и за най-малкия детайл!

Bally Club

20:00 – 23:00 часа

16 октомври

Прахоляшка в Черното кралство

Безплатно семейно куклено представление

„История, подходяща за големи и малки, в която се разказва за любопитството в полезни дози, непримиримия дух, заслепяващата алчност и (не)ограничените възможности на вълшебния черен прах – единствената разменна монета за жителите на едно кралство, съществувало преди много, много години, някъде далече, далече, познаващо само черния цвят… поне докато не се случилo Чудото.“

Спектакълът третира по атрактивен и забавен за децата начин темата за замърсяването на въздуха. Двама "граждани" на Черното кралство разказват за своята страна, където "чернопрахта" е валута и всичко, което прави кралят, е да произвежда все повече черен прах. Дъщерята на краля - Прахоляшка - разваля черната магия над кралството и връща отново цветовете в него.

ОИ "Старинен Пловдив"

Ул. Константин Стоилов 50

16:00 часа

Plovdiv Graffiti Tour

Пловдивската обиколка с графити е най -добрият начин да разгледате вълнуващата арт сцена на Пловдив! Чудесна възможност за всички любители на градското изкуство да открият пъстрите примери на града за творчество на открито. Ще научите и повече за художниците зад него, както и за разликите между различните видове графити и уличното изкуство. Обещаваме, че Пловдив ще ви изненада с някои неочаквани гледки! Безплатната обиколка включва не само съвременното улично изкуство, но и стилове, които са били популярни в миналото. Етикети, повръщания, парчета, персонажи, стенописи и сграфито-Пловдив има всичко!

Кметство Пловдив - Стефан Стамболов

11:00 часа

Дядо вади ряпа – ПРЕМИЕРА

Любимата народна приказка “Дядо вади ряпа” се преражда на куклената сцена в нов, небивал вариант, изпълнен с музика, смях и ярки персонажи. Присъединете се към Дядото и неговата дружина и заедно ще открием колко ценно е да работим заедно, въпреки различията си.

Спектакъл за деца
Препоръчителна възраст: 2+

Драматизация и режисура: Краси Кирчев
Сценография: Краси Кирчев
Музика: Краси Кирчев и Илко Биров
Участват: Краси Кирчев и Петромил Денев

Театър Хенд, Пловдив

17:00 – 17:45 часа

TOMMY RIVERRA at BALLY CLUB 

House Music

Bally Club

17:00 часа

17 октомври

КАПАНА ДОГ - Гурме с куче и за куче

Храната мотивира кучетата, затова всякакви дейности, които ги предизвикват да работят, за да получат храна или лакомства, ще им носят голямо удовлетворение.
А когато храната им има вид на малко произведение на изкуството, всяко хранене се превръща в празник на живота и удоволствието.

Елате да си поговорим за храненето на кучетата.
Да се запознаете с опашатите ценители и познавачи на кучешката гурме-храна.
Да видите как шават с мустаци кучовците от приюта, когато подушат вкусотии, как очите им се изпълват с възхита при вида на красива кучешка храна...

"Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед." - Мечо Пух

Kapana Creative District / Капана - квартал на творческите индустрии

11:00 – 14:00 часа

18 октомври

Чудовищен Offline Quiz - Обща тематика

Ако искате да опитате едно по-различно преживяване с шантав куиз, който разчита освен на знание, но и на логика и основно хумор, време е да си разчупите понеделнишките вечери. И без това кво толко правите понеделник вечер.
Ако се включите, ще имате възможността да трупате точки и след малко повече от месец ще можете да участвате на големите финали за награди.

Вход: 5 лв

Offline Café

*

Всички препоръчани от единствения електронен гид за Града под тепетата събития през следващите 7 дни може да видите в Lost in Plovdiv.

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова.

1 comment

  • Comment Link Nurcan Tuna Nurcan Tuna Окт 18, 2021

    Zdraveyte,
    Tazi godina shte ima li Koleden Bazar v Kapana
    Priyaten den

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…