Print this page

Тази седмица в Пловдив ще се посветим на съвременния танц и ще се наслаждаваме на хубава музика

08 октомври

"Дни на музиката в Балабановата къща" 2021: Млади пловдивски таланти

МЛАДИ ПЛОВДИВСКИ ТАЛАНТИ
ГЕОРГИ ЧИКОЛОВ – пиано
РАДОСЛАВ ЧИКОЛОВ – пиано
Възпитаници на НУМТИ “Добрин Петков”
Със специалното участие на НИКОЛАЙ МАРИНОВ – пиано
Кралска музикална академия - Лондон

Малка базилика

18:30 часа

Friday Bachata @Vintage House

Заповядате петък вечер на Bachata във Vintage House!

Нека да се съберем заедно, да послушаме хубава музика и да се социализираме.

Вземете си удобните обувки и доброто настроение

Vintage House

19:00 – 23:00 часа

Tonight Selector Lynn

Дори и лошото време не може да спре петъчния купон. Selector Lynn ще пуска за вас музика, а бара ще работи с пълни сили.

Бар Пощата - The Post

20:30 часа

09 октомври

ONE DANCE WEEK 2021

ONE DANCE WEEK e най-големият форум в България, посветен изцяло на съвременния танц. Фестивалът стартира през 2008 г., а от 2017 г. е част от програмата на Пловдив 2019. 13-то издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK през 2021 се осъществява като част от програма Наследство на Пловдив 2019.

ONE DANCE WEEK представя в Пловдив едни от най-интересните и значими изпълнители в областта на съвременните танцови практики от Европа, Азия и Америка. В програмата на фестивала са включени актуални световни танцови компании и хореографи, които провокират публиката с различията и многообразието на идеите на съвременния танц и изпълнителски изкуства.

09.10 – 24.10.2021

Plovdiv Graffiti Tour

Пловдивската обиколка с графити е най -добрият начин да разгледате вълнуващата арт сцена на Пловдив! Чудесна възможност за всички любители на градското изкуство да открият пъстрите примери на града за творчество на открито. Ще научите и повече за художниците зад него, както и за разликите между различните видове графити и уличното изкуство. Обещаваме, че Пловдив ще ви изненада с някои неочаквани гледки! Безплатната обиколка включва не само съвременното улично изкуство, но и стилове, които са били популярни в миналото. Етикети, повръщания, парчета, персонажи, стенописи и сграфито-Пловдив има всичко!

Кметство Пловдив - Стефан Стамболов

11:00 часа

Soulful Acoustic Night w/Ninio @Vintage House

Този уикенд ще започнем с един глас, който вярваме, че сетивата ви ще оценят високо!

На 09. Октомври ще ни гостува - Илин Папазян, младият художник на звуци. Той ще ни преведе през различни светове с неговите интерпретации на джаз, поп, соул и R'n'B..

Vintage House

20:00 – 22:30 часа

Altitude/Attitude

Altitude/Attitude е предизвикан от новите условия за създаване и разпространение на културно съдържание след COVID пандемията. През 2020 и 2021 ключовите туристически и културни обекти на Пловдив драстично намалиха българските си и чуждестранни посетители, което мотивира екипът на Altitude/Attitude да разработи бърз и ефективен модел за ново популяризиране на Пловдив, неговото културно наследство и съвременна култура.

Altitude/Attitude утвърждава настоящите европейски тенденции за дигитализация на културните продукти, разширяване на онлайн дистрибуцията и засилване на комуникацията за Пловдив в бъдещите градове Европейски столици на културата: Елефсина (Гърция) 2023, Нови Сад (Сърбия) и Каунас (Латвия) през 2022.

Altitude/Attitude реализира серия от шест публични музикални събития в Пловдив, организирани на шест различни ключови градски, археологически обекти в града, традиционни притегателни места за отдих и култура. Основната задача на проекта е да продуцира от всяко събитие рекламен, музикален клип за Пловдив, в който по естествен начин да представяме културно наследство, символите на Пловдив и съвременната младежка култура в нашия град. Всяко събитие следва формата на DJ сцена с минимална техническа намеса, лек звук и ненатрапчиво присъствие в градската среда. Събитията се провеждат в следобедните часове, в почивни и уикенд дни, когато има естествено струпване на хора. Музиката е подбрана спрямо локацията, секцията цели да създаде подходяща атмосфера за спокойно и приятно преживяване.

TECHNOBETON

Ясен Марков заминава за Щутгарт още през 1999 г. като оттогава е живял в Берлин, Виена, а в момента е между Щутгарт и София. Ясен всъщност е архитект. В момента се занимава с

визуaлна комуникация за изложби, визуално позициониране на технологии и продукти, с видео и 3D. Преподава теория на архитектурата в университета в Мюнхен, a скоро започва в Щутгартския университет. С това е свързано името на проекта му Technobeton – с него, освен музика, прави и проекти от бетон – “те са всъщност построени аранжименти на тракове, но в 3D пространство”. Някои от тях са CGI визии, други са си съвсем истински, излeти от него. Именно затова избрахме него да озвучи монументът Братска могила.

Братската могила

"Дни на музиката в Балабановата къща" 2021: Красимира Стоянова представя

КРАСИМИРА СТОЯНОВА ПРЕДСТАВЯ
KAROLINA RAJCZYK - сопран
Leo Hyunho KIM – баритон
На рояла БОРЯНА ЛАМБРЕВА

Малката раннохристиянска базилика, Пловдив

18:30 часа

C-FUSION B-DAY BASH at BALLY CLUB

LITHUANIA vs BULGARIA LIVE at BALLY CLUB

16:00 – 19:00 часа

Тази събота наш гост е една от легендите на електронната музикална сцена в България и резидент на Bedroom, а именно C-FUSION, който ще отпразнува своя рожден ден! В неговата селекция, ще чуете динамичен груви саунд и свежи вокали, който ще ви накарат де се забавлявате на макс цяла вечер!

Bally Club

19:00 часа

10 октомври

Tyson Fury vs Deontay Wilder 3 LIVE at BALLY CLUB

Фюри - Уайлдър 3

На 22 февруари в Лас Вегас Фюри победи Уайлдър с технически нокаут в седмия рунд и завоюва титлата световен шампион. Американецът претърпя първо поражение на професионалния ринг, след като бе тотално надигран. Първата среща между двамата през 2018 г. завърши наравно.

34-годишният Уайлдър завоюва титлата световен шампион на WBC през януари 2015 г. и я защити 10 пъти. Той има в списъка си 42 победи, едно поражение и едно равенство. 31-годишният британец Фюри не познава загубата, успехите му 30 (21 с нокаут).

Bally Club

04:00 часа

Всички подбрани от единствения двуезичен електронен гид за града под тепетата събития може да видите в Lost in Plovdiv.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…