Награденият с престижната немска театрална награда „Георг Табори“ колектив ЛИГНА гостува в Драмата

Спектакълът „Опиянение и гняв. Изследвания върху авторитарния характер” ще гостува в Драматичен театър Пловдив на 30 ноември от 17:00 и 20:00 часа в рамките на Пловдив -Европейска столица на културата. Зрителите ще имат възможност да се потопят в едно персонално театрално преживяване, което се реализира от наградения с престижната немска театрална награда „Георг Табори“ колектив ЛИГНА.

В „Опиянение и гняв. Изследвания върху авторитарния характер“ екипът проучва в какво се състои привлекателността на крайните и радикалните общности. Артистите се занимават с логиката на исторически събития, теории и анализи, и пресъздават съвременни процеси, като превръщат публиката в главно действащо лице. Зрителите ще имат възможност да се потопят в едно персонално театрално преживяване, водени от гласовете на: Владимир Пенев, Лина Златева, Костадин Чанев, Нейтън Купър, Пьотр Кшемински и Стефан А. Щерев.

Вече за трети път ЛИГНА се отзовават на поканата на българския артист Стефан А. Щерев за сътрудничество. Досега съвместно с композитора Емилиян Гацов-Елби, те са създали „Тайно радио“ и „Нонумент“, театралният проект, с който качиха на връх Бузлуджа над двеста души това лято и провокираха зрителите с темата за губещия смисъл мону/нонумент. След фестивалите във Франкфурт, София, Прага, Хамбург, Дюселдорф, Касел, Потсдам и Риека двете изигравания ще са единствени за Пловдив.

С и от LIGNA – Оле Фрам, Михаел Хюнерс, Торстен Михаелсен (продукция, текст, режисура)

Стефан A. Щерев (концепция, режисура, продукция)

Емилиян Гацов (музика)
Превод: Гергана Димитрова
Времетраене: 84 мин.

Представлението е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и гостува с подкрепата на ОФ „Пловдив 2019“, Министерство на Културата и Nationales Performace Netz, Германия.
Билети на касата на театъра и онлайн на epaygo.bg

Към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1605503919592772/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…