Тази седмица в Пловдив ще се разсмиваме с вицове и ще потънем в магията на театъра

 

Снимка: Данислава Вълкова

 

 

23 ноември

 

Работилница по краснопис с Жаки и Тоцката

 

Работилницата по краснопис е отворена към всеки, който има интерес към красивото писане на ръка, отношение към почерка и буквите.

 

Програмата на работилницата е разделена на две основни части – лекционна и практическа. По време на лекцията ще се запознаем с основните части на буквата и различните видове калиграфски инструменти. Ще разгледаме и характеристиките на буквите от графологична гледна точка.

 

По време на практическата част ще се потопим в експериментиране с различни калиграфски инструменти – метално перо, туш, четки, маркери и моливи. Целта на практическата част е да се фокусираме върху индивидиалните ни почерци и да обърнем внимание на това как пишем на ръка, какъв наклон спазваме, какво разстояние между буквите оставяме, да наблюдаваме себе си под формата на една калиграфска практика.

 

За всеки участник ще бъдат осигурени материали и пространство за работа. Работилницата е със свободен вход, но с ограничен брой места, затова е необходимо предварително записване.

 

Тютюневият град

 

14 – 18 часа

 

Премиера на книгата „Когато великани ходеха по земята”

 

Знаем какво си мислите – още една книга, още един самозабравил се човек, който ще ви занимава с писането си. В случая обаче става въпрос за сборник с 42 разказа на границата между съня и реалното. „Когато великани ходеха по земята“ съдържа абсурдни, приказни и фантазни истории, които ще ви отведат там, където вълшебното и битовото се преплитат. В тях ще срещнете охлюви, моряци, джуджета, естествоизпитатели, тайнствени градове, любовни тунели и какво ли още не. Освен корицата на Kiril Zlatkov, разказите са украсени с десет чудесни илюстрации от Теодора Николова. Има някаква вероятност да останете приятно изненадани.

 

Името на Мартин Касабов вероятно сте засичали покрай ревютата му за кино за operation.net или текстовете му за книги, публикувани в Списание Култура. Вероятно е също да сте го срещали в пловдивския Club Fargo или на работното му място в Книжарница кафе-клуб Сиела. Книгата е дебютна за Мартин, който ни каза, че се надява да успее да ви изненада, зарадва и развесели с написаните истории.

 

Club Fargo

 

18 – 23 часа

 

Deep Dive In Plovdiv | Pesh

 

Едно събитие в Groove Music&Art Kapana, в което се преплитат музика и urban култура. Зад пулта ще бъде Pesh, който ще ни отведе до дълбините и обратно. Носете си подходящото настроение!

 

Groove Music&Art Kapana,

 

21-03 часа

 

NINO at BALLY CLUB

 

На 23-ти ноември ще  гостува DJ Nino, който е познат с изявите си, като резидент диджей на клуб “Макалали“. Годините, прекарани в изучаване на музиката, помагат на DJ Nino бързо да развие своя талант, изграждайки своя стил върху основата на дълбоките бас линии, мелодичен дийп и прогресив хаус.

 

Bally Club

 

21 – 04 часа

 

24 ноември

 

Кинофорум „Срещу забравата“ 2019

 

Първото издание на филмовия фестивал е посветено на 30 години от падането на Берлинската стена и края на тоталитарния режим в България.

 

Събитието предлага на зрителите на Пловдив някои спрени от цензурата преди 10-ти ноември 1989 г. документални филми, редом с алтернативни български игрални филми, тематично обвързани с промените отпреди 30 години, както и дискусионна кръгла маса с участието на авторите на филмите, български кинокритици, социолози, журналисти и преки участници в тези събития.

 

Total Sport Fitness&Squash

 

11:30 – 21:30 часа

 

ЗВЕЗДНО ДУО

 

СВЕТЛИН РУСЕВ Концертмайстор на Оркестъра на Романска Швейцария и ЕВГЕНИ БОЖАНОВ – пиано

 

ДК “Борис Христов“

 

19 часа

 

25 ноември

 

Малък театър на края на света… Опус II

 

„Малък театър на края на света… Опус II“ е съвременен френски куклен театър. Известният режисьор и актьор Езекиел Гарсия-Ромеу, представя своя необичаен поглед към света. В неговия спектакъл-инсталация, създаден с изящни кукли, зрителят става част от различен свят, пълен с метафори и откривателство.

 

Това предизвикателно заглавие ни разказва за днешния свят, точно тук в средата на нашите утопии. За края на един сън насред отказите ни. Tова е буквално театърът на всички похоти и фантазии. Този пейзаж подсказва охранявана територия, преексплоитирана, извън полето на цивилизован урбанизъм, без идентичност. „Съществата“, които се скитат в търсене на по-добър живот, представени тук от множество на кукли, странно приличат на нас самите.

 

Публиката циркулира свободно около художествения обект, за да го разпита по-добре.

 

Това е финалното представление на театралната компания „Театър дьо ла Масю“, водена от Езекиел Гарсия-Ромеу, като част от програмата на Европейска столица на културата. Този спектакъл е създаден в партньорство с Държавен Куклен Театър – Видин.
Билети на място!
Цена: 10 лв.

 

ДНА-Военен клуб

 

19 – 21 часа

 

26 ноември

 

Жената е странно животно – моноспектакъл на Яна Огнянова

 

Една неуспяла, безработна актриса си търси работа, а между другото и мъж.
Всяка сутрин се буди с решението този ден нещата да се случат и всеки ден се вживява в ролята на различна жена…или по-скоро различно животно…

 

Ще прекарате една абсурдно смешна седмица с нея и лудите й приятелки. Дали ще намери това, което търси някъде между дългите опашки за поредния кастинг, разходките в огромна картонена рекламна кутия, или на поредното предаване, в което е платена публика? Ще ви оставим да разберете сами.

 

Но едно е сигурно тя ще ви разсмее до сълзи и ще ви накара да я обикнете. Едно one lady show с една китара и една безумно огнена актриса, която няма да забравите- Яна Огнянова.

 

От автора на „Помощ, имам две деца” ,“Апетит“ , “Късметът на кукувицата“ и др. -Здрава Каменова

 

вход: 10 лв. / door open; 19:30 h. / start: 20:00 h.

 

Клуб Мармалад

 

20 – 22 часа

 

27 ноември

 

Language Cafe November – #FALL-ing in love

 

Дойде време за последното Language Café за 2019 г. Присъединете се,за да бъдете отведени по космическия път към вашата истинска любов.

 

Езиково кафе Пловдив предлага възможността на всеки, който иска да практикува определен език (езици), но няма възможност да се среща с други хора, да го направи заедно в неформална обстановка.

 

Защо трябва да се присъедините:

 

– Възможност за практикуване на чужди езици, докато се забавлявате;

 

– Нови контакти с мили и активни хора;

 

– Незабравими преживявания;

 

– Възможност да научите повече за JCI Пловдив и как да станете част от промяната на нашия град.

 

Qbar Plovdiv

 

20 – 23 часа

 

28 ноември

 

Рожден ден в HAVA

 

Най-новото арт пространство в Пловдив ви кани на чай и домашно приготвени вкусотии по случай тройния рожден ден в екипа, който в този момент ще се състои от точно 60% рожденици!
За по-смелите ще има музика и цяла пешеходна улица за танци, баскетбол и федербал.
Дрескод: топли и удобни дрехи + широки усмивки
Заповядайте да изпратим любимия ни месец заедно!

 

HAVA
11:00 – 20:00 часа

 

Източник: Lostinplovdiv.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…