Със задълбочаването на декорацията в твоя дом, ще забележиш, че най-голяма разлика правят малките детайли. Докато стилът, темата и цветовата схема на стаята може да са определящи, осветлението е това, което в крайна сметка задава самото настроението и създава толкова желаната домашна атмосферата. Всъщност, една минимална промяна в позицията и броя на осветителните тела, може напълно да промени настроението на стаята и да я превърне от скучно пространство в уютен, приканващо или дори вълнуващ място! Дори само един допълнителен илюминиращ елемент е достатъчен, за да постигнеш модерна примамливост и интелигентна функционалност - именно затова ползваме настолни лампи.

 

Съвети за избор според стаята

 

Ако се чудиш дали една настолна лампа наистина има свой собствен стил, отговорът е категорично „Да“! Има много случаи, когато тялото на уредът прави огромна разлика го  определя като перфектното средство за разнообразяване на стаята, без напълно да контрастира със стила на помещението. Друг подход е използването на настолен уред, за да въведеш съвсем различен стил и да създадеш сияйна точка на фокус. 

 

  • Стаи с неутрален тон - Когато помещението е лишено от дръзки нюанси, настолната лампа ти дават възможност да добавиш цветен удар. Мултиколорните изкушения ти позволяват да внесеш почти всеки оттенък, докато искрящите медни настолни модели в индустриален стил и тези, които комбинират злато и стъкло осигуряват интелигентен метален блясък. Те са подходящи за хол и се комбинират чудесно с детайлни абажури.

  • Малки стаи - Когато стаята е с малък размер и няма нужното пространство за повече от едно допълнително осветително тяло, е добре да се заложи на функционалност. Силна лампа с лупа или с чупещо рамо ще освети достатъчно силно или ще може да се насочи в желаната посока.

  • Детски стаи - Ако избираш осветително тяло за бюро, то трябва да осигурява достатъчно яркост на детето, докато учи, чете или се забавлява пред компютъра, но да не вреди на зрението. Нощните светлини може да са по-слаби и енергоспестяващи, за да не е проблем когато остават включени до сутринта.

 

Съвети от Mr Bricolage

 

Полезна хитрина, която може да ползваш, когато си избираш настолна лампа е да се съобразиш с височината на самата мебел, върху която осветителното тяло ще стои. Върху високи мебели се поставят неголеми илюминиращи елементи, а върху ниски - обратното, за да може ръбът на сянката да е на нивото на очите ти, когато си в седнало положение.

 

Повечето модели позволяват да сменянето на светлинните нюансите или са съвместими с лед крушка, която има тази функция. Проверете характеристиките им в самият магазин или онлайн, преди да направите покупка, защото не всички настолни лампи поддържат превключвател между различните модели крушки и е препоръчително да сте запознати с по-фини детайли - като максимална мощност.Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…