Като част от ежегодния фестивал Празници на Стария град, който тази година се провежда от 16 до 22 септември под мотото „От огъня - огън“, от петък до неделя на различни емблематични локации в Стария град ще звучи качествена и внимателно подбрана музика.

В петък, 20.09, от 19:30, в Балабановата къща ще представят новия си албум двамата виртуози Милен Кукошаров и Веселин Веселинов – Еко, обединени от трудно произносимото име Das Weltschmerz DueTT. Името на албума е "Consequences" („Последствия“), а концертът със сигурност ще има страхотни последствия за всички, които успеят да присъстват.

В 20:30 на същия ден на Небет тепе започва програмата на едноименната сцена с концерт на heptagram, творение на музикалния ентусиаст и мултиинструменталист Даниел Иванов, и продължава в 21:30 със smallman и техния разпознаваем микс от балкански фолклор, ембиънт и експериментални ритми и дълбоки вокали.

В събота, 21.09., на Сцена Небет тепе ще слушаме любимите Kottarashky and The Rain Dogs от 20:30, а след тях, от 21:30 – големите джазмени от Секстета на Мишо Йосифов в компанията на Нено Илиев, още известни като RomaNeno Project.

Музикалният финал на тазгодишните Празници ще даде Swing All Stars Jazztet – един проект, срещащ музиканти от различни поколения, свързани дълбоко с Пловдив и доказали се на националната и международната сцени. Той ще ни потопи в неповторимото настроение от Златната ера на джаза с пиеси от Гершуин, Портър, Бърлин, Фетс Уолър и др.

Всички събития са напълно безплатни!

Пълната програма на Празници на Стария град 2019 можете да следите на http://www.oldplovdiv.com/ и официалната Facebook страница на събитието https://www.facebook.com/praznicinastariagrad

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…