Мечтаете като с машина на времето да попадате в различни измерения, и светове? Чували сте, даже обичате Шекспир – дори  сте любител на литературата? Но едва ли познавате иронията на Ричърд Армър в подробности по и без това закачливо циничния език на Шекспир, който в случая няма как да стигне до бруталности в изказа. Интересувате се от конспирация и задкулисни борби - как мислите, че хората се оставят да са жертва на това? Тогава заповядайте на 13 юни 2019 г. /четвъртък/, от 19.00 ч.  на постановкатаХамлет” в Държавен куклен театър – Пловдив. Спектакълът е препоръчителен за лица над 16 г.! Най-малкото със сигурност ще усетите привкуса на карнавалността и ще се почувствате освободени от тегобите на ежедневната злободневност и пристрастия.

Ако обожавате Ръдиард Киплинг, или пък сте търсачи на нови истории и сюжети, заповядайте на съботно-неделното приключение театър за пораснали деца с деца.

Държавен куклен театър – Пловдив Ви обещава приключения и с обитателите на джунглата – маймуната, и папагала, с жирафа и змията чрез спектакъла  „Любопитното слонче” на 15 юни 2019 г. /събота/, от 10.30 ч. и от 11.45 ч. За неделния ден пък можете да се подготвите като естествоизпитатели – с лупи и с микроскопи, за да разберете, какво става в света на насекомите – почи като във култовия научно-популярен филм „Микрокосмос” от 1996 г! На 16 юни 2019 г. /неделя/, от 10.30 ч. и от 11.45 ч. ДКТ-Пловдив ще Ви представи перипетиите на „Мързеливата пчеличка”.

Не пропускайте и гостуващите спектакли и фестивални прояви на сцената на ДКТ-Пловдив. Държавен куклен театър пловдив е лоялен партньор за много частни и обществено-значими събития – в областта, на национално ниво и в международен план. Очакваме Ви и през месец юни!

Следете програмата на театъра на интернет адресите ни:  http://pptheatre.com/ и ни намерете в социалните мрежи. Приятели сме!

За резервации тел. каса- ДКТ-Пловдив: +359/32/ 62 32 75 | тел. за организирани посещения: +359/32/ 26 58 40, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или чрез "Грабо Медия" АД - Grabo.bg

Организатори: 0878 11 43 79,  0878 11 45 68

 

 

ХАМЛЕТ /13 юни 2019 г. /четвъртък/, от 19.00 ч. /

АВТОР - по Шекспир и Ричърд Армър

РЕЖИСЬОР - Съби Събев

СЦЕНОГРАФИЯ - Емелияна Андонова-Тотева

МУЗИКА - Веселин Койчев

УЧАСТВАТ - Панайот Добрев, Румен Караманов, Димитър Николов, Виктор Бойчев

Това е модерен и атрактивен музикален спектакъл, който с шега и лекота представя сериозния шекспиров сюжет. За основа на текста е използван както оригинала на Шекспир, така и ироничния коментар на американския шекспировед Ричърд Армър – Шекспир в криво огледало. Четиримата актьори, които ще се възползват от тези текстове, ще огледат в кривото огледало на сцената собствените си комплекси. Тези комплекси ще бъдат продиктувани от един чисто човешки страх – страхът от смъртта. Този страх превръща героите от Шекспировата трагедия на отмъщението в жертви. А щом си жертва и когато го осъзнаеш, ти става още по-страшно. И се опитваш да избягаш от тази си роля. Всъщност бягаш от самия себе си. Ето тези метамоварфози ни се иска да проследим с нашето представление. И то с помощта на куклите. Тук куклите са разделени на два вида. Невинните марионетки – това са “младите надежди” на Елсинор – Хамлет, Офелия, Лаерт, Халата, Фортинбрас. Останалите персонажи са свързани по някакъв начин с патинираната среда в двореца. Те сякаш изпълзяват от някакви ниши и пак се прибират там.

продължителност - 60 мин.  препоръчителна възраст - над 16 години

 

ЛЮБОПИТНОТО СЛОНЧЕ / 15 юни 2019 г. /събота/, от 10.30 ч. и от 11.45 ч. /

АВТОР- по Ръдиард Киплинг

РЕЖИСЬОР- Ваня Сивинова

СЦЕНОГРАФИЯ- Виржиния Петкова

МУЗИКА- Нели Лазарова

УЧАСТВАТ- Соня Ботева, Михаела Андонова / Даниела Тенева, Мария Димитрова, Панайот Добрев

Малкото слонче, като всички деца, които възрастните наричат “защотковци”, задава непрекъснато въпроси. Но това не са просто въпроси от любопиттсво – това са въпроси за опознаването на света. На големите, заети понякога даже с абсурдни дейности, това е досадно, но само така децата, слончета или човечета, натрупват повече знания и научават за света, който ни заобикаля.

продължителност- 50 мин. препоръчителна възраст- от 4 години

 

МЪРЗЕЛИВАТА ПЧЕЛИЧКА  /16 юни 2019 г. /неделя/, от 10.30 ч. и от 11.45 ч./

РЕЖИСЬОР- Евелина Кьосовска и Веселин Бойдев

СЦЕНОГРАФИЯ И КОСТЮМИ- Виржиния Петкова

МУЗИКА- Нели Лазарова

УЧАСТВАТ- Александър Караманов / Румен Караманов и Мария Димитрова

Обичате Природата! Усещате как и най-малките неща в света около Вас  как се променят. А заедно с него се променят пчеличките и мушичките. Някъде в тревата, скрити в цветята, сгушени в листата, окъпани от росата... тези малки същества решават своите големи проблеми. Бъз-з-з-з-з-з-з-з : )

продължителност - 40 мин  препоръчителна възраст - от 3 години

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…