1000 снимки и фотоколажи, събрани от деца в Столипиново, ще разкажат за живота и ежедневието в квартала. На 11 юни от 11.30 часа в Дом на културата „Борис Христов“ ще бъде открита изложба с фотографии, които са събирани в рамките на една година  от деца и младежи от Клуба на младите изследователи към фондация „Рома-Пловдив“. Изложбата показва семейни снимки, архиви и вестници, карти и материали и ще остане в сградата до края на юни. През есента ще се премести в ОУ ”П. Славейков”. В деня на откриването представители на клуба ще влязат в ролята на гидове, за да споделят с посетителите неразказаните истории зад всяка снимка. Като съпътстващи инициативи Клубът инициира дискусии за културата на ромите и турците, пространствената сегрегация, бариерите, възможностите и нагласите за интеграция между етническите общности.

Проектът като  част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата има за цел да активизира творческия потенциал на децата в Столипиново, също и задълбочена работа с различни общности.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…