Водещата компания в  областта на изграждането и имплементирането на съвременни, иновативни технологични решения ScaleFocus, съвместно с MindHub и Военен клуб Пловдив организират интерактивна работилница по програмиране на роботи. Целта е повече деца да се докоснат до програмирането и роботиката.

Живеем в ерата на дигитализацията и в бъдеще хората ще се нуждаят от все по-силни технологични компетенции, затова е важно да се пробуди интереса на подрастващите към програмирането и новите технологии.

По време на демонстрацията малките участници се запознаят с основни команди, с които ще програмират поведението и изкуствения интелект на роботи. Освен забавлението и незабравимото преживяване, подобни активности подпомагат развиването на логическото и аналитичното мислене на децата.

Събитието ще се проведе по повод Международния ден на детето, 1 юни, от 10 до 14ч. на входа на Цар-Симеоновата градина при езерото с рибите. Участието е безплатно и е подходящо за деца от 5 до 10 годишна възраст. За техните родители ще бъдат осигурени места за отдих, докато продължава демонстрацията.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…