На 29 май известните турски художници Хикмет Четинкая и Шукран Истанбуллу ще открият за пръв път съвместна изложба в галерия "Аспект". Докато, благодарение на усилията на галеристката Олга Петрова през годините, името на Хикмет Четинкая е добре познато на българската публика като Художника с маковете, то Шукран е имала до сега само общи участия в изложби в България и почитателите на изобразителното изкуство ще имат възможност за пръв път да се запознаят по-обстойно с нейните творби, съчетаващи хармонично източната пищност и западната модерност.  В експозицията всеки от двамата е подредил по двадесетина картини, рисувани специално за изложбата в Аспект.

По време на отвореното откриване, което ще протече в часовете от 17.00 до 19.30 на 29 май, двамата ще демонстрират своите живописни техники, рисувайки на живо пред публиката в галерията.

Веднага след това  /от 19:00 часа/ преподавателките в Държавната консерватория при Тракийски университет Одрин -  Ъшъл Даалар /пиано/ и Бурджу Джошкун /флейта/ ще поздравят пловдивчани и гостите на града със специална програма в културен център "Радио Пловдив".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…