Възможно ли е цял един град да се превърне в класна стая? Да извадим ученето от сивото и прашлясало злободневие на контролни и изпитвания пред черната дъска? Да покажем, че образованието може да се случва винаги и навсякъде, стига да грабва и омагьосва умове и сърца на хора в различни възрасти?

Правилно сте прочели - вече смело навлизаме в древния и вечен Пловдив. Free Plovdiv School Fest е новата инициатива на Сдружение 365, което ежедневно провежда Free Plovdiv Tour и Free Sofia Tour. По примера на братовчедите ни от Free Sofia School, подготвяме празничен „Фестивал на ученето“ на 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянска писменост.

Free Plovdiv School – Fest ще протича едновременно на шест различни локации в Европейската столица на културата. На всяка от тях ще има по един обучител, който в рамките на 30 минути ще споделя конкретно знание, умение или послание с група участници във фестивала. След изтичането на въпросния половин час групите имат нови 30 минути да се придвижат до следващата локация, а обучителите – да отдъхнат преди пристигането на поредните участници. „Завъртането“ (а.к.а. ротацията) ще се случи точно четири пъти, преди Фестивалът на ученето да приключи в уречения час на началната си точка.

Обединителната нишка между обученията ще е любимата за Пловдив тема през 2019-та година – културата и различните й проявления, които изграждат града и хората му. Ако обичаш да се забавляваш, научавайки нови неща и срещайки вдъхновяващи хора, то Free Plovdiv School - Fest е именно за теб!

Ето и програмата на фестивала:

1. Творческо писане с Илия Илиев от Free Plovdiv Tour в Котка и Мишка
2. Неподозираните приложения на актьорските умения със Станислав Кертиков от „Актьори срещу поети“ на Небет тепе.
3. Плетени вълшебства с Даниел Георгиев от Free Plovdiv Tour в „Плетива“ в Капана.
4. Тътен на тепето с Велислав Годжунов от Free Plovdiv Tour на Сахат тепе.
5. Визуално писане с Хриси и Дана от 500 markers в PLOVEDIV.
6. Практически насоки и екологична култура с Ненко Манолов от Free Plovdiv Tour на Лапидариума в Стария град.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…