Премиерата на новата стихосбирка „Феникс“ на пловдивската поетеса Диана Бързева, която от 2009 г. живее в Берлин, ще се състои на 15 януари от 18 часа в залата на Дружеството на пловдивските писатели (ул. Княз Александър I Батенберг №27).

Диана Бързева е  автор на четири книги, две от които са стихосбирки.

Две от книгите й се продават от Гугъл Плей.

Едната – „Апокалипсисът идва“ – е в превод на английски език, а стихосбрката й „Любов сторъка“ е в платформата на български език. Тя е и първата книга в електронната книжарница на Гугъл Плей от български автор и на български език.

Биографична справка

Диана Бързева е родена в Димитровград където завършва средното си обрзовние.
Продължава да учи във Велико Търново в Университета „Св.Кирил и Методий“, специалност Българска филология със втора специалност История. Има и следдипломна квалификация по Библиотекознание и информатика в СУ „Климент Охридски“.
Работила е като учител по български език и литература в ССТ гр. Садово, ОУ „Алеко Константинов“ Димитровград. Била е библиотечен работник в АЕГ Пловдив и военно поделение Пловдив, работила е като педагогически съветник в училищата на гр. Берковица и социален работник в Дом за деца без родители и Дом за деца с увреждания в гр. Берковица..
От 2009 година живее в Германия.
Диана Йорданова Бързева пише стихотворения от студентските си години.
Публикувала е в сп. „Тракия“, сп.„Сержант“, сп. „Жената днес“ и сп. „Отечество“ .
Автор е на четири книги като първите две,  стихосбирката „Любов сторъка“ и езотеричната книга „Практическо ТАРО“ са публикувани под името Диана Йорданова а книгата „Апокалипсисът идва“ и стихосбирката й „Феникс“ публикува като Диана Бързева.
Книгата „Апокалипсисът идва“ се предлага на английски език от Гугъл Плей, а стихсбирката й „Любов сторъка“ е първата книга на български автор и на български език в Гугъл Плей.

Стихосбирката й „Любов сторъка“ е издадена през 1990 година в гр. Пловдив. Посветена е на любовта на жената и майката.
Втори живот стихосбирката получава след публикуването й в електронната книжарница на Гугъл Книги преминала в последствия към Гугъл Плей Книги. Публикувана там през 2012 година тя продължава да се продава в 12 страни, в които Гугъл Плей предлага книгите си.

Езотеричната книга „Практическо ТАРО“  също се продава от Гугъл Книги, но при преминаването  й към Гугъл Плей книгата е свалена от публична продажба.

„Апокалипсисът идва“, третата ми книга не е нито роман, нито повест. Използвала съм повествувателната форма без да изграждам пълнокръвни образи за да мога да дам информация за климатичните промени и причините за тях.

Написана през 2009 година, когато все още не се говореше за тази тема, аз визирах и обясних този процес. Най важното според мен е откритието ми че те стават много по бързо от предвидените за това срокове от науката защото Земата е огромен МАГНИТ и приближаването до критичната точка на двата полюса / 45 градуса/ ще доведе до внезапното им отблъскване и обръщане. Това е мое мнение. Никой учен не го е казал или потвърдил, но сега  когато климатичните промени вече са реалност и описаните от мен природни катаклизми са ежедневие се убеждавам че тезата ми е вярна. Кога ще стане обръщането на полюсите не може точно да се каже, но ще е скоро.

Новата и стихосбирка  „ФЕНИКС“ издадена в началото на лятото на 2018 от Университетско издателство  в Благоевград е посветена на любовта, самотата, стремежът ни към добър и достоен живот.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…