По стара пловдивска традиция след горещото лято следва прохладна есен, изпълнена с безброй културни събития. Тази година за втори път ние от „Театър на отговорността”, ще бъдем част от този есенен маратон. Между първи и седми октомври ще се случи второто издание на фестивала за документален и социално ангажиран театър- „Театър на отговорността- Форум 2018”.

През седемте фестивални дни ще разчупим пловдивската сцена с шест представления, провокиращи не само смях или сълзи, но и малко мисъл (надяваме се, че все още някой ходи на театър, за да мисли). Ще обживеем различни пространства и части на града, в посока на съвременните сценични форми. Ще ви запознаем с документалния театър в България и Полша. Предоставяме ви възможността да участвате в две работилници напълно безплатно. Между първи и шести октомври можете да се включите в работилница за театър- „Отвътре навън- градът като екран” с ръководител Магда Шпехт (Полша), от втори до шести ще се проведе работилницата „ Игрови тренинг за емоционална интелигентност” с рък. доц. д-р. Светлана Байчинска. На шестия ден от фестивала ви каним на дискусия в зала „Компас” на ПУ „Паисий Хилендарски”. Заедно с нашите приятели и колеги от Асоциация за култура, етнология и антропология "Медиатор" ще ви включим в приятен разговор за това как могат театърът и антропологията да си партнират.

„Театър на отговорността” е сдружение, чиято основна цел е да развие международна, театрална платформа. Основната ни мисия е да създадем мрежа от артисти и организации, които се обединяват около идеите и целите на социално ангажирания театър, проявяващ се в различни сценични форми- конвеционален театър, пърформанс, клоунада, акция, инсталация и др.

Очакваме ви с нетърпение, за да ви запознаем с театъра, в който виждаме смисъл!

01.10. – 19:00, Тютюнев град
„Което остава“(документално представление, променада) студио за документален театър "VOX POPULI" и екологично сдружение "За земята"
Билети: на място
Цена: 10лв. (само с предварително записване- 0878260193)

01.10. – 21:00, клуб Фарго
Откриващо парти на фестивала

02.10. – 19:00, Експозиция Георги Божилов- Слона, Скобелевата къща
„Баба Пепи“(документално представление)- "Театър на отговорността"
Билети: на място
Цена: 7 лв.

03.10. – 19:00, Театър HAND
„САМ И“(документално представление)- театър "Реплика"
Билети: на място
Цена: 10 лв.

04.10. – 19:00, Драматичен театър Пловдив
„Одисеята“ по Задочни репортажи за България от Георги Марков- ДТ „Любомир Кабакчиев“ Казанлък
Билети: на касата на Драматичен театър Пловдив

05.10. – 19:00, Национална търговска гимназия
„А ти какво би направил?“ (форум театрално представление)- театър Цвете
Вход свободен (само с предварително записване, местата са ограничени- 0878260193)

06.10. – 13:00 до 15:00, ПУ „Паисий Хилендарски“, зала "Компас"
„Ролята на театъра извън сцената“ – отворена дискусия

06.10. – 19:00, Алтернативно пространство за изкуство и култура "The Space"
„Отвътре навън“- представяне на работилницата за съвременни сценични форми с рък. Магда Шпехт (Полша)
Вход свободен.

07.10. – 19:30, Club VOID
„Делфинът, който ме обичаше“(перформанс)- Колектив 1а, Полша
Билети: на място
Цена: 10 лв.

07.10. – 21:00, клуб Фарго
Закриващо парти на фестивала

Резервация на места може да направите на телефон 0878260193. (с изключение за Драматичен театър Пловдив, където резервациите стават на сайта на театъра: https://dtp.bg/или на касата.)

438 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…