Фотографска Драгомир Богомилов и Брайън Бейти подреждат съвместна изложба

Изложбата „България – два погледа“ представя снимки, дело на двама фотографи – българина Драгомир Богомилов и американеца Брайън Бейти. Богомилов е фотожурналист, родом от Исперих с редица публикации в регионални и национални медии, включително и изяви в престижни списания като National Geographic и чуждестранни издания. Отразявал е прогреса на археологическите проучвания в резервата „Сборяново“ през последните години и продължава да работи с екипа на археоложката проф. Диана Гергова. Той е автор на редица неповторими снимки на уникалните находки направени там. Автор е на 6 изложби в САЩ, Великобритания, Русия, Швейцария и България.

Брайън Бейти е самобитен артист. Той е известен с творбите си от гравирани яйца и изделията си от дърво, кратунки и камъни, които в неговите ръце се превръщат в бижута и шедьоври. Страстта му към фотографията датира отдавна, но едва след запознанството си с Драгомир Богомилов през пролетта на 2016 обръща повече внимание на това свое хоби. Това ще е негова първа изложба на фотоси.

Двамата заедно ни показват България през своите погледи. Те са запечатали своите гледни точки на лица, пейзажи, места и събития, които разказват истории и всеки може да ги опише по различен начин.

Официалното откриване на изложбата е на 2 ноември от 17:00 ч. в салона на РЕМ – Пловдив. Изложбата ще продължи до 16 ноември.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…