Консултативно-терапевтичен център "Веселата Къща" организира семинар на тема BRAIN BALANCE - ЕФИКАСНА СИНХРОНИЗАЦИЯ НА МОЗЪЧНИТЕ ХЕМИСФЕРИ.

Целта на семинара е да запознае родители и специалисти с малко известната в Европа програма и да открие нови възможности за прилагането й в България.

Програмата BRAIN BALANCE e създадена от американския невролог д-р Робърт Мелило преди повече от 15 години и е базирана на проучвания, благодарение на които разбираме поведенческите и обучителните трудности като проява на базов проблем на мозъчните функции, който се нарича Синдром на функционална несвързаност (Functional Disconnection Syndrom). По програмата в САЩ работят над 100 центъра.
Програмата се предлага за деца на възраст от 3 до 18 години. Децата се оценяват субективно и се предлага индивидуално изготвена програма за хранене, умствени и физически упражнения, обучение и насочени умения. Без каквато и да е медикация и без психотерапия!
Brain Balance не е клиничен метод за диагностициране на разстройства от аутистичния спектър. Програмата е базирана на изцяло холистичен подход към детето, независимо дали е официално диагностицирано или липсва поставена диагноза.

Водещ на семинара е Галина Димитрова Колева, която с моралната подкрепа на д-р Робърт Мелило ще сподели опита си с Brain Balance и подробности относно тази програма. Галина е независим родител-неспециалист, необвързан с нито една организация (включително и с Брейн Баланс), чието дете е преминало през програмата Брейн Баланс в САЩ и е постигнало трайни успехи.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…