Акцията за безплатно и анонимно изследване продължава до 1 декември, включително

Безплатни тестове за HIV/ХИВ и хепатит В и С се провеждат от началото на тази седмица в Квартала на творческите индустрии в Пловдив. Анонимните изследвания са съвместна инициатива на CheckPoint София  – Център за сексуално здраве и галерията „PLOVEDIV” в рамките на Европейската седмица за изследване за ХИВ и хепатит. Кампанията е насочена към всички, без значение от тяхната възраст, пол или сексуална ориентация. Може да се възползвате от нея на адреса на галерията – ул. „Куртевич“ № 3 в Капана.

50 човека вече са се изследвали в първите 2 дни от старта на кампанията, трима  от тях са инфектирани с хепатит С. Най-много от изследвалите се са жени между 30 и 42 години.

Изследванията са особено препоръчителни за хората над 50 години, които могат да са заболели от хепатит, но да не знаят за това. За целите на изследванията се взима една капка кръв от пръста, а резултатите са готови след 5 минути. Няма значение дали пациентите са приемали храна или напитки преди изследването.

Препоръчително е да се изследват и хора, които често посещават стоматолог или се татуират. Изследването е напълно анонимно, а резултатът се пази в конфиденциалност. В рамките на седмицата специалисти на центъра по ХИВ и хепатит ще предоставя консултации на всеки желаещ.

Кампанията продължава до събота – 1 декември 2018 г. Изследвания се извършват между 15.00 и 20.00 часа в работните дни, а в събота  ще са от 10 до 18 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…