Момченцето с царско име е първото бебе, за което е задействана системата за благата вест

През септември в Квартала на творческите индустрии бе монтирана специална система

в рамките на Седмица на съвременното изкуство с тема „Метафораи“ в Пловдив

Хората в Капана първи научиха благата вест за раждането на Петър. Момченцето с царско име е първото бебе, за което премигнаха лампите в квартала днес.

Смарт разработката на АДД България е свързана с три от пловдивските болници с родилни отделения – при всяко новородено бебе, акушерките натискат копче, което активира системата. По този начин лампите в арт-квартала на Пловдив известяват добрата вест с примигване. Проектът „На родените днес“ е на италианеца Алберто Гарути и най-вероятно ще остане да работи и през цялата 2019 година.

Днес, малко след 9 часа за първи път проплаква Петър в АГ болница „Селена”, а от фирмата с вълнение натискат бутона, за да известят жителите и гостите на града под тепетата за хубавата новина. Бебето е в отлично състояние с тегло от 3 килограма. Младите родители съвсем целенасочено избират Пловдив и клиниката, въпреки че живеят в Англия, и се прибират специално, за да споделят този вълнуващ момент със своите близки и приятели.

Екипът на „Под тепето” пожелава много здраве и късмет на новороденото и още такива положителни новини за всички нас в бъдещата Европейска столица на културата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…