3D мапинг ще „облече” в светлина Античния театър тази вечер

На 10 юни в Античния театър в Пловдив международен звезден състав ще представи една митична модерна приказка, вдъхновена от Орфей. С този забележителен спектакъл ще бъде открит оперният фестивал на открито Opera Open 2017.

3D мапинг ще „облече” в светлина Античния театър, за да разкаже митовете за Орфей с музика от различни епохи, изпълнена от изтъкнати гост-солисти. Оркестърът на Опера Пловдив ще свири заеднно с Квартета на Арена Ди Верона - музикантите Гюнтер Санин, Винченцо Куаранта, Сара Айролди и Лука Поца. Всички заедно ще сложат началото на фестивала Opera Open 2017 тази вечер от 21 часа на древната сцена на Трихълмитео.

Тазгодишното издание на Opera Open се провежда от 10 юни до 29 юли и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Летният оперен фестивал стартира с мултимедийния концерт-спектакъл „Орфей и Паганини” по идея на виртуозния цигулар Марио Хосен. В концерта са включени орфически музикални текстове, намерени в Константинопол и дешифрирани от големия български композитор Георги Арнаудов, както и арии и хорове от тематичи произведения на Монтеверди, Глук и Офенбах. Самият Марио Хосен ще изпълни виртуозна "театрална" музика на италианския „Орфей” – Паганини.

Диригент и солист на спектакъла е изтъкнатият френски флейтист проф. Жан Ферандис, , а солисти са сопраните Вера Гиргинова и Светлана Иванова, заедно с Никол Брандолино - едно от най-интересните млади мецосопрани в момента в Италия. За първи път в България публиката ще чуе вълшебните звуци на кристален орган, вдъхновени от пустинята, в изпълнение на Мишел Деньов. За да оживее драматично "Орфей и Паганини", главни роли имат хореографът Боряна Сечанова и мултимедийната сценография на визуалния артист Поли Герасимова. В спектакъла участват също Хорът и Балетът на Опера Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…