Общински институт „Старинен Пловдив“ има удоволствието да Ви покани на "Петлите пеят" -  хоров концерт с участието на Вокално студио "Нуша" и "Bulgarian voices"-  Berlin, който ще се състои на 5 юни 2017 г. от 18:30 ч., в Балабановата къща.

"Bulgarian voices"- Berlin  e с диригент и ръководител  Боряна Величкова - Черети. В хора пеят предимно германки, които обичат българския фолклор. В него участват и българки, които живеят в Германия, но са запазили в сърцата си България, чрез красотата и силата на народната ни музика.

Боряна Величкова- Черети поддържа пламъка на българския дух жив, макар и далеч от родината си, успявайки да представи неизчерпаемата красота на българската музика по целия свят.

Вокално студио "Нуша" е с диригент и ръководител  Нели Андреева. Студиото се състои от млади момичета и жени, които винаги са желали да пеят българска народна музика, но по различни причини не са успявали да намерят реализация. Под ръководството на Нели Андреева хорът звучи професионално и с много различен подход от обичайното. Студиото има реализиран своя първи албум "Крива коза" и множество концерти в страната и чужбина, както и престижни награди от различни фестивали.

Входът е свободен!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…