Заедно с един от най-големите цигулари на нашето време - Светлин Русев, на сцената на в уникалния спектакъл ще танцува една от прочутите двойки в света на тангото Жизела Паси и Родриго Руфино

"Тангото е тъжна мисъл, която трябва да бъде изтанцувана!" - казва един от най-големите в този танц Енрике Сантос Дисеполо. Това със сигурност е свързано с рожденното място на тангото - стария пристанищен квартал Ла Бока на аржентинската столица Буенос Айрес.

В края на 19-ти век този квартал е крайна точка за хиляди имигранти от цял свят. Те смесват звуците от фолклора на страните, от които идват и така се ражда новата музика и новия танц с преобладаващи креолски и испански елементи. Тангото е подаръкът на тези хора към новата им родина - Аржентина. В края на 19-ти началото на 20-ти век Буенос Айрес е буквално залят от имигранти. Градът се пука по шевовете, пренаселен от европейци и африканци. Най-много са италианците, които прииждат масово, надявайки се на късмет в богатата Америка. На прага на 20-ти век в Буенос Айрес има повече италианци, отколкото аржентинци. Разочарованието е програмирано. Така започва историята на най-страстния от всички танци.

Останалото - в неделя, 25 октомври 2020 г.,  на сцената на МФ "Дни на музиката в Балабановата къща" в ДК "Борис Христов" от 19 ч.!

Тази вечер пловдивчани и гостите на Града под тепетата ще имат уникалната възможност да се насладят на прочутото “Танго Аржентино Шоу ТАНГИСИМО”. В уникалния спектакъл ще танцува една от прочутите двойки в света на тангото Жизела Паси и Родриго Руфино.

Това е поредното значимо събитие в програмата на  XI Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” – част от Културния календар на Община Пловдив. Негов солист е изключителният цигулар Светлин Русев – концертмайстор на Оркестъра на Романска Швейцария.

Билети онлайн в мрежата на Ивентим.бг и на място в деня на събитието.

Събитието ще се проведе при спазване на всички действащи противоепидемични мерки на Министерство на здравеопазването на РБългария.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…