За пореден път през този сезон хор "Евмолпея" подготвя задгранични концерти. Културно-дипломатическите мисии на състава през април в Солун (Гърция) и през май в Одрин (Турция), ще продължат с концерти по повод закриване на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз. Те ще се състоят в гр. Ниш (Сърбия), по покана на Генералното консулство и в столицата на Черна гора - гр. Подгорица, под патронажа на Българското посолство. И докато сладкогласните "евмолпеи" са добре познати и обичани от публиката на Ниш, то ценителите на хоровото изкуство в Черна гора за първи път ще се запознаят с пловдивската младежка формация. Още в понеделник – 18 юни в концертната зала на Музикалното училище в Ниш ще звучат български песни, а на следващия ден "Евмолпея" ще огласи Конгресния център на Подгорица. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…